• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAD SE IGRA "VJEČITI" DERBI? Zvezda i Partizan zaratili, javio se direktor, a evo šta kažu pravila

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda i Partizan igraju "vječiti" derbi početkom marta, ali koji dan - prvog ili drugog?

 Partizan Crvena zvezda termin odigravanja Izvor: MN PRESS

Kada će se igrati 169. "vječiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana? To još niko ne zna, pa čak ni direktor Superlige. Aleksandar Pivić je u današnjem izdanju "Sportskog žurnala" poručio da datum praktično nije još ni formiran, nakon što su se crveno-bijeli i crno-bijeli posvađali dvije nedjelje uoči utakmice.

Crvena zvezda je već stavila u prodaju karte za meč 1. marta od 19 časova, na šta se žalio Partizan i pojasnio da neće imati dovoljno vremena da se oporave od ritma četvrtak--nedjelja, zatraživši da se derbi igra 24 sata kasnije, odnosno 2. marta. Miloš Vazura je poručio da se samoinicijativnim "zakazivanjem" derbija ne poštuje odluke nadležnih, dok je potom sa Marakane odgovoreno da je neophodna saglasnost oba tima za promjenu termina. Preciznije, oni ne pristaju da se igra 2. marta, ali evo šta kažu pravila.

"Pojedine prvenstvene utakmice klubova – učesnika u takmičenju UEFA mogu se, na traženje kluba – učesnika pomjeriti za jedan dan ranije, odnosno dan kasnije, bez saglasnosti drugog kluba. Ukoliko se radi o dva učesnika UEFA takmičenja, za odlaganje je potrebna saglasnost drugog kluba, s tim da je obaveza pomijeranja klubu ukoliko nije proteklo 72 časa od odigravanja prethodne utakmice, o čemu odluku donosi direktor takmičenja", navodi se u propozicijama domaćeg takmičenja, što govori da su crno-bijeli u pravu.

"Naći ćemo povoljno rješenje za oba kluba", poručio je direktor lige Aleksandar Pivić, što vjerovatno znači da se očekuje sastanak dva kluba, kao i Arene Sport, koja je nosilac prava za Superligu.

Trenutna razlika između Crvene zvezde i Partizana je 11 bodova, a prvi "vječiti" derbi u Humskoj završen je 1:1.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC