• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad se igra derbi? Partizan NE ZNA! Oglasili se crno-bijeli, stiglo saopštenje iz Humske!

Autor Dragan Šutvić

Najveća utakmica srpskog fudbala zakazana je ili za 1. ili za 2. mart 2023. godine.

 partizan ne zna kad se igra derbi Izvor: MN PRESS

Superliga Srbije će nam do kraja sezone prirediti još dva derbija - jedan u drugom dijelu "regularne" sezone i drugi u plej-ofu, a čini se da će oko oba biti mnogo problema... Nakon što smo saznali termin okršaja koji će Crvena zvezda i Partizan odigrati u drugoj polusezoni prvenstva, a zatim i promjenu datuma odigravanja, oglasio se i Partizan!

Tim iz Humske ne zna kog dana se igra predstojeći "vječiti derbi" i zbog toga je generalni direktor Miloš Vazura morao da se obrati pismom Zajednici Superlige i Prve lige Srbije, odnosno da direktora takmičenja upita kada će igrati utakmica koja treba da bude fudbalski praznik u Srbiji.

Saopštenje Partizana prenosimo u cjelosti:

"Poštovani, Fudbalski klub Partizan koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24. kola Mozzart Bet Superlige Srbije FK Crvena Zvezda - FK Partizan, zakazane za 2. mart 2023, sa početkom u 18 časova. Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FK Crvena Zvezda samoinicijativno zakazao utakmicu za 1. mart 2023, sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14. 02. 2023. godine. FK Partizan' ovim putem zahtijeva da termin gore navedene utakmice ostane 2. mart 2023. godine, u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom.

Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabulježeno, ističemo da FK Partizan kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 26. 02. 2023.godine igra revanš utakmicu plej-of runde UEFA Lige Konferencija protiv FK Šerif iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FK Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije. Kako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23. 02. 2023.godine, FK Partizan će utakmicu 23. kola Superlige Srbije sa FK Radnički 1923 odigrati u nedjelju, 26. 02. 2023. godine. Verujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom TV Arenasport koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FK Crvena Zvezda i FK Partizan za 2. mart 2023. godine.

FK Partizan je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u srijedu, 1. marta, FK Partizan bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, s obzirom na to da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika. Smatramo da se termin odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala ne smije dovoditi u pitanje, kako bi na vreme svi učesnici mogli da naprave plan i program pripreme.

Takođe, utakmici će prisustvovati i gledaoci iz inostranstva, među kojima i mnogi predstavnici najvećih klubova Evrope, te dovođenje u zabludu javnosti oko termina utakmice, ne doprinosi duhu fer pleja i sportske atmosfere uoči utakmice", navodi se u pismu koje je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC