• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda je pobijedila Partizan 1:0 golom Aleksa Viga iz petog minuta i tako je došla na korak od titule i Lige šampiona. Razlika između dva najveća srpska kluba je ogromnih 16 bodova.

 Vječiti derbi Crvena zvezda Partizan uživo prenos Izvor: MONDO

Crvena zvezda je savladala Partizan 1:0 u 169. "vječitom" derbiju koji je trajao više od dva sata i praktično je osvojila titulu, samim tim i premiju u vidu grupne faze Lige šampiona. Meč je odlučio Aleks Vigo još u petom minutu kada je "lobovao" Aleksandra Popovića uz pomoć Slobodana Uroševića, a nakon toga burno proslavio pred Grobarima čime je nastala prva od mnogo "frka" na utakmici.

Meč je više puta prekidan zbog navijačkih bakljada sa obje strane, potom zbog povreda glava (Belić i Milunović), ali i zbog čarki fudbalera. Vidjeli smo već u prvom poluvremenu guranje Kange, Natha i Kataija, potom su u klinču na drugoj strani bili Rikardo i Dragović, da bi na kraju sve kulminiralo najvećoj gužvi u 90. minutu. Baždar i Eraković su bili malo grublji u jednom duelu, nakon čega se Rikardo umiješao i udario rukom štopera Zvezde za šta je dobio direktan crveni karton.

Što se tiče fudbala, nismo mnogo vidjeli. Zvezda je u prvom poluvremenu imala šansu još Kataija, koji je iz prve pogodio Popovića u grudi, dok je u nastavku više posla imao Borjan. Odbranio je udarce Kolorada i Uroševića iz daljine, pa sa desetak metara i šut Rikarda, nakon što je Miloš Milojević odlučio da se povuče.

Zvezda je na kraju sačuvala 1:0 i došla do 16 bodova prednosti u odnosu na Partizan, pa se čini da je na taj način i definitivno osigurala šampionsku titulu i Ligu šampiona. A igra se još 13 kola...

21:08

KRAJ!

Crvena zvezda je pobedila Partizan 1:0 i otišla na 16 bodova razlike. Ovo ujedno znači da je pitanje šampiona praktično rešeno.

21:08

100' - Još jedan žuti!

Srđan Mijailović je dobio žuti karton za start na sredini terena.

21:06

97' - Ima li Partizan snage?

Igrači deluju na ivici snaga, lopta je čak više kod igrača Zvezde, čini se da je crveni karton Rikarda "sasekao" dobar period Partizana.

21:00

90' - Nadoknada od 11 minuta!

A verovatno i više od toga... Zaista puno prekida danas na derbiju.

Izvor: MONDO

20:57

TUČA I CRVENI KARTON!

Velika tuča na derbiju posle sukoba Erakovića i Baždara. Crveni karton je dobio Rikardo, a požuteli su Eraković i Baždar. Napadač sa Zelenortskih Ostrva je isključen jer je rukom udario u lice protivnika, a potom su se u tuču uključili i ostali.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

20:55

87' - Prekid!

Jovan Mijatović ulazi u igru umesto Nemanje Milunovića koji mora van terena zbog povrede glave. Krv je svuda posle sudara sa Markovićem. To znači da će se Zvezda vratiti na sistem sa četvoricom u zadnjoj liniji.

20:52

84' - Rikardo!

Najbolja šansa za Partizan! Sudarili su se Milunović i Marković, sudija nije prekinuo meč, a to je iskoristio Rikardo koji je snažno šutirao sa deset metara, ali bacio se Borjan.

20:51

82' - Zvezda čeka kontre

Bez šuta u okvir gola crveno-belih u drugom poluvremenu i sada se već čini da Milojević želi da "zatvori" utakmicu. Sada su igrači Zvezde iza lopte, čekaju kontru, a dobru koju je Pešić otvorio za Bukarija - zaustavio je Traore sjajnim blokom.

20:44

76' - Zvezda menja formaciju!

Sada sa Milunovićem u igri, Zvezda menja formaciju i igraće sa trojicom štopera. Prvi napad Partizana je to iskoristio jer je Urošević sve nadvisio.

Izvor: MN PRESS

20:40

SUDAR!

Veliki sudar na meču, Kristijan Belić je u nesvesti posle sudara sa Pešićem. Odmah je sudija prekinuo meč i igrači su dotrčali da pomognu igraču Partizana. Pridigao se posle nekoliko minuta, ali neće nastaviti meč jer ga menja Traore. Meniga takođe menja Jović.

U međuvremenu je Pešić dobio žuti karton, a u igru ulazi i Milunović umesto Kataija.

Izvor: TV Arena Sport/Scerenshot

20:38

70' - Menig!

Dobar napad Zvezde se nije završio ni šansom, a onda kontra Rikarda po desnoj strani i vraćena lopta na 16 metara za Meniga, međutim Holanđanin nije dobro zahvatio loptu.

20:36

68' - Pljušte kartoni!

Ostao je Pešić na zemlji posle duela sa Markovićem, a potom su zbog prigovora kartone dobili Živković i Marković.

20:34

65' - Urošević!

Najboljih nekoliko minuta Partizana na meču, Urošević je bio u svom karakterističnom prodoru, oprobao je udarac, ali vrhovima prstiju brani Milan Borjan!

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

20:32

64' - Kolorado!

Najbolja šansa na meču za Partizan. Povukao je napred Kolorado, odlučio da šutira sa 20 metara, ali nije to bila toliko teška odbrana za Borjana. Odbranio je i otklonjena je opasnost.

Stefana Mitrovića menja Kings Kangva, a Živković i Baždar ulaze umesto Filipovića i Kolorada.

20:28

60' - Karton za Bjelića!

Prvi žuti karton za igrače Partizana, upisan je Kristijan Belić nakon što je rukama zaustavio Aleksandra Kataija.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

20:25

57' - Nastavlja se!

Prekid je trajao oko pet minuta i dim se sada raščistio, pa je sudija Živković dao znak da se nastavi.

20:20

52' - Prekid!

Sudija je prekinuo meč zbog velike bakljade navijača na jugu.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

20:20

51' - Katai!

Lep potez Kataija koji je sa pet metara pokušao da lobuje Popovića posle dodavanja Dragovića, ali je prebacio loptu preko gola, dok je bio i ofsajd.

20:19

50' - Moglo je i više!

Otvorila se možda i prva kontra za Zvezdu na današnjem meču, Katai je mogao da bira da li će levo ili desno, dodao je Mitroviću, a mladog igrača crveno-belih zaustavio je Belić perfektnim startom.

20:15

46' - Pešić ni iz ofsajda...

Šut "desetke" Aleksandra Kataija sa 18 metara nakon čega se lopta odbila do Aleksandra Pešić, ali nije uspeo da savlada još jednog Aleksandra - Popovića. Pogodio ga je iako je imao vremena da se namesti, a na kraju je dosuđen ofsajd. Više nego očigledan od dva-tri metra.

20:12

46' - Nastavlja se meč!

Duga pauza između dva poluvremena i konačno nastavak susreta. Bez promena...

19:53

Poluvreme!

Crvena zvezda na poluvremenu 169. "večitog" derbija vodi 1:0 golom Aleksa Viga iz prvog poluvremena. Partizan je uglavnom bio u podređenom položaju, nismo videli mnogo fudbala, ali jesmo borbe, čarki, faulova... Najbolju šansu mimo gola imala je Zvezda preko Kataija.

19:49

Nadoknada od četiri minuta!

Utisak je da je možda bilo i više prekida u prvom delu, više koškanja, povreda...

19:46

42' - Šansa, faul!

Najbolji napad Partizana u dosadašnjem delu meča po levoj strani, uspeo je Dijabate da prevari Mijailovića i Rodića, stigla je lopta do Natha koji je "zavrnuo" na dalju stativu... Rikardo je pokušao da nadvisi Viga i postigne gol, ali je tom prilikom udario laktom u strelca jedinog dosadašnjeg gola.

Izvor: MN PRESS

19:42

37' - Borjan na zemlji!

Petljao je i petljao, a onda je u poslednjem trenutku uspeo da izbaci loptu dok ga je zakačio Rikardo Gomeš. Sudija je morao da prekine igru i zbog toga se zakuvalo...

19:38

33' - Opet dobar napad!

Probao je Pešić sa levog krila da pošalje upotrebljivu loptu za igrače Crvene zvezde, ali na vreme interveniše Marković i "Čisti" loptu u korner.

19:36

32' - Katai!

Najveća šansa na meču, bolja i od gola! Bukari je napravio dar-mar na desnoj strani protiv Uroševića, uspeo je da ga izbaci iz težišta, pobegao je i poslao idealnu loptu za Kataija, ali "desetka" Crvene zvezde pogađa pravo Popovića. Pokušao je odmah volej, ali zaustavio je to golman crno-belih.

Izvor: MN PRESS

19:32

28' - Čarke na Marakani!

Kanga nije hteo da izvede korner zbog toga što su navijači Partizana iza njega ubacivali stvari i sačekao je da se situacija primiri, da bi mu potom prišao Natho i rekao da bespotrebno drami. Požurio ga je da izvede korner, nakon čega je nastala gužva.

Izvor: TV Arena sport

19:29

25' - Sve na sredini!

Već petnaestak minuta nema naročito mnogo "fudbala" na Marakani, igra se na sredini, mnogo je duela, ali bez šansi. I jedan i drugi tim na oprezu, ne dozvoljavaju kontre, malo se rizikuje...

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

19:24

20' - Prvi karton!

Milan Rodić je naseo na dribling Fusenija Dijabatea i rukama je zaustavio igrača Partizana, pa je odmah dobio žuti karton i sada će morati da bude oprezan.

19:20

15' - Sudar!

Na sredini terena Aleksandar Katai i Kristijan Bjelić su se sudarili glavama što najbolje govori o tome kakva je borba trenutno na terenu. Ušla je lekarska služba... Igrač crno-belih nastavlja sa čalmom na glavi.

Pogledajte prve fotografije sa meča!

19:15

Ovako je "gorelo" na jugu!

Manji požar na južnoj tribini posle gola Viga i proslave pred navijačima Partizana.

Pogledajte

00:07
Crvena Zvezda Partizan navijači
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

19:13

8' - Budi se Partizan...

Šokantan start kao da je "razmrdao" igrače Partizana koji su poćeli da prete Borjanu. Natho je šutirao iz velike daljine, što je reprezentativac Kanade sačuvao, da bi potom dobru akciju odigrali Menig i Rikardo, bez prave završnice.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

19:08

5' - 1:0! GOL! VIGO ZA VOĐSTVO!

Iznenađenje na "Marakani", već u petom minutu gol - za radost domaćih navijača!

Bio je to napad Crvene zvezde po desnoj strani, kombinovali su Bukari i Vigo, a centaršut koji je poslao Argentinac završio je iza leđa Aleksandra Popovića. Lopta je pogodila u glavu Slobodana Uroševića i blago promenila pravac, tako da je iznenadila golmana Partizana.

Argentinac je gol proslavio trčanjem ka jugu i proslavio je "pucanjem", što se nije dopalo navijačima gostujućeg tima, nakon čega je izbio i požar na južnoj tribini.

Aleks Vigo dao gol za Zvezdu u derbiju
Izvor: YouTube/TV Arena sport

19:04

1' - Meč je počeo!

Partizan u prvom poluvremenu napada ka severnoj tribini.

19:01

Bakljada i vatromet!

Na severnoj tribini velika bakljada i vatromet i videćemo da li će dim završiti iznad terena i otežati igračima dva tima na samom početku meča.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

18:59

Zagrevanje!

18:55

Poseta!

U ovom trenutku oko 20 hiljada navijača na tribinama, dakle daleko manje nego što se očekivalo. Razloga je mnogo: velika bodovna razlika, radni dan, hladno vreme...

Izvor: Kurir/Nenad Kostić

18:40

Snimak sa terena!

Ovako je na pola sata do početka meča...

Pogledajte

00:23
Navijaci na stadionu
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

18:25

Tu su i baklje!

Navijači crveno-belih upalili su nekoliko baklji u blizini stadiona "Rajko Mitić".

Pogledajte

00:06
Delija navijanje ispred stadiona
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Stižu...

18:06

Ovako izgleda Marakana na sat do meča!

Za sada nema velikih gužvi na Autokomandi, a na sat vremena do početka - nema mnogo navijača.

Izvor: TV Arena sport/printscreen

17:58

Evo zašto ne igra Ivanić!

"Očekujem jednu kvalitetnu i borbenu utakmicu gde niko neće odstupiti ni pedalj. Mislim da to svi ljubitelji fudbala žele. Ivanić nije ozbiljno povređen, ali je na nezgodnom mestu i ne bi bio sto odsto. Naš stav je da ko nije potpuno spreman, ne igra, zato što imamo i druge igrače u sastavu", rekao je Milojević.

Izvor: MN PRESS

17:44

Ovo su rezerve!

Na klupi Crvene zvezde šansu čekaju Vasiljević, Gobeljić, Kangva, Mijatović, Milunović, L. Nikolić, V. Nikolić, Prucev, Srnić i Rakonjac. Sa druge strane kod Partizana se šansi nadaju Lukač, Baždar, Fejsa, Ilić, Jović, Pantić, Pavlović, Saničanin, Šehović, Traore i Živković.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

17:39

IZAŠLI SASTAVI!

Mirko Ivanić se ipak nije oporavio za derbi i zato će u startnoj postavi Crvene zvezde biti Stefan Mitrović, dok je i Igor Duljaj napravio promenu koja se nije očekivala. Umesto Ljubomira Fejse, od početka ćemo gledati kolumbijskog fudbalera Kolorada.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović, Bukari, Katai, Mitrović - Pešić.

PARTIZAN: Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Kolorado - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Izvor: MN PRESS

17:20

Jovičić: Zvezda bolja u svemu!

Bivši fudbaler Crvene zvezde Branko Jovičić je u intervjuu za MONDO rekao da veruje da će crveno-beli slaviti 3:0 u današnjem derbiju ocenivši da ne postoji segment igre u kome je Partizan bolji. Ipak, poziva igrače Crvene zvezde da budu oprezni pošto ovo nije prvi put da je sličan uvod u derbi...

Šta je prednost Zvezde? Pored toga što imaju daleko bolji tim i igraju bolji fudbal, vidim i da imaju psihičku prednost zbog promene trenera u Partizanu i bodovne prednosti. Igramo na našem stadionu i našim navijačima i verujem da će igrači znati kako to da iskoriste. Ali, opet nije samo ni psihička prednost dovoljna. Koliko god Partizan bio u gorem položaju, svaka sitnica može da promeni tok utakmice i samim tim krajnji rezultat", kazao je Jovičić.

Izvor: MN PRESS

17:05

Crno-beli krenuli!

Ostalo je dva sata do derbija...

17:00

Kosanović: Pobediće Crvena zvezda!

Poznati srpski trener Milorad Kosanović, koji je u dva navrata radio i na "Marakani", poručio je u intervjuu za MONDO da je još pre početka sezone znao da će Crvena zvezda biti šampion. Razlog je krajnje jednostavan, smatra da Zvezda ima daleko bolji tim od Partizana.

"Pa šampion je odlučen pre nego što je počelo prvenstvo, tada je to završeno. Rekao sam nekoliko puta, pre skoro godinu dana, da Zvezda ne može da izgubi 10 bodova. Zvezda ne gubi utakmice. Ne treba o tome razmišljati. Ovaj derbi neće rezultatski uticati na plasman u prvenstvu, ali mislim da će i pored toga Zvezda tu utakmicu dobiti!", kazao je Kosanović u intervjuu za naš portal.

Izvor: MN PRESS

16:24

"Padao je Keln, što bi i Zvezda?"

Bivši fudbaler Partizana Đorđe Tomić je u intervjuu za MONDO govorio o osetljivom trenutku u kome se crno-beli nalaze i do detalja je opisao kako veruje da se oseća Gordan Petrić. Što se tiče Igora Duljaja, njegovog bivšeg saigrača, veruje da može da razmrda Partizan.

"Duljaj je posvećen, voli fudbal i ozbiljno se bavi trenerskim poslom. Partizanovac je pravi, pošten je i verujem u njega. Želimo mu sve najbolje i daj Bože da pobedimo, bili bismo svi srećni kada bi krenuo trijumfom u derbiju. On nažalost uopšte nema vremena i jedino može da razgovorom proba da napravi nešto, da ih razmrda pred meč, da ih 'napali'... Igrati u Partizanu je uvek čast, a večiti derbi je nešto posebno, sigurno da može malo da ih podigne. I u životu i u fudbalu važi isto - kad misliš da je najteže, može da se okrene sve. Igrači imaju kvalitet i nemaju šta da izgube. Zvezda ima tu veliku bodovnu prednost, a Partizan je u takvoj situaciji da ove sezone ne može da se osvoji ništa i to je - što je. Ipak, u derbiju može da dobije mnogo", rekao je Tomić.

Izvor: MN PRESS

15:41

Ko će igrati za Crvenu zvezdu?

Činilo se sinoć da će Miloš Milojević bez ikakvih problema ući u 169. večiti derbi i da će u najjačem sastavu moći da se suprotstavi Partizanu, međutim... Prema poslednjim najavama, Mirko Ivanić neće biti u startnoj postavi šampiona Srbije za derbi. Umesto njega očekuje se da zaigra Stefan Mitrović koji nije imao previše prilike ovog proleća, upravo zbog velike konkurencije u napadu Crvene zvezde. Dakle, ovo bi trebalo da bude sastav Zvezde:

Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović, Bukari, Katai, Mitrović - Pešić.

Izvor: MN PRESS

15:39

Ko će igrati za Partizan?

Svi čekaju da vide kojih će to 11 izabrati Igor Duljaj i da li će se znatno razlikovati od onoga što je do sada "koristio" Gordan Petrić, ali čini se da - bar za sada - neće biti velikih rezova. Duljaj se tokom prethodnih dana trudio da podigne samopouzdanje ekipe i da pojasni igračima da su i te kako vredni, a da su rezultati u poslednje vreme ipak posledica nekih drugih stvari. Dakle, ovo bi trebalo da bude tim Partizana:

Popović - Filipović, Vujačić, Marković, Urošević - Belić, Fejsa - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Izvor: MN PRESS

15:35

Šta kaže Igor Duljaj?

Novi trener Partizana Igor Duljaj preuzeo je crno-bele u ponedeljak, a već posle tri treninga ga čeka najveća utakmica srpskog fudbala. Na konferenciji za medije je istakao da dobro zna da nema dovoljno vremena mnogo toga da promeni, ali da navijači od Partizana mogu da očekuju da neće biti podređeni.

"Zvezda ima odličan tim i mogu da obećam da ću učiniti sve da ne budemo u podređenom položaju. Hoćemo od prvog minuta da krenemo agresivno. erujem u njih, pričaju o šok-terapiji, nekada deluje i nekada ne, ali daleko od toga da idemo da dignemo belu zastavicu, ali su oni lideri i mi ćemo probati da pokažemo šta znamo..:", kazao je Duljaj obraćajući se medijima.

Izvor: MN PRESS

15:33

Šta kaže Miloš Milojević?

Mladi trener Crvene zvezde je u svom prvom derbiju remizirao 1:1 u Humskoj, a na konferenciji za medije je pola u šali, pola u zbilji ocenio da mu se čini da samo on može da bude "gubitnik predstojećeg meča". Odnosno, smatra da ako pobedi to će biti zanemarljivo, a ako izgubi...

"Ja ne znam, kad sam dolazio bilo je da mogu da izgubim prednost, sad kažu da oni ne mogu ništa da izgube i da samo mi. Izgleda da u derbiju postoji samo jedan gubitnik i to sam uvek ja. Igor Duljaj je odigrao mnogo derbija kao igrač, bio je uspešan u dresu Partizana. Kad utakmica krene vi možete da promenite 3-5 odsto izmenama, sve ostalo su pripreme. Morate uvek i da računate na individualce", kazao je Milojević.

Izvor: TV Arena sport/screenshot

15:31

Ko će pobediti?

Glasajte u našoj anketi, pogodite rezultat 169. večitog derbija u komentarima...

15:30

Dobro došli u MONDO live!

Najveća utakmica srpskog fudbala čeka nas ovog petka od 19 časova. Crvena zvezda i Partizan danas na stadionu "Rajko Mitić" igraju 169. put prvenstveni meč, a iako na prvi pogled deluje da nema "rezultatske neizvesnosti" zbog 13 bodova razlike, derbi je uvek derbi - i pobeda može sve da promeni.

Ostanite uz MONDO, pratićemo meč uživo iz minuta u minut u tekstualnom prenosu, a naš reporter će biti na licu mesta, tako da vas očekuju detalji koje nećete videti preko "malog ekrana".

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

UKRATKO

  • Crvena zvezda - Partizan 1:0
  • Ovo je bio 169. put da su se Crvena zvezda i Partizan sastali u prvenstvu
  • Crvena zvezda ima 67 pobeda, 55 puta je bilo neriješeno, a Partizan je dobio 47 utakmica
  • Razlika između dva tima je trenutno 16 bodova
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Čova buraz

Kakav očajan fudbal ponovo u derbiju....ovdje pola igrača nisu za taj nivo....zalutali i u Zvezdu i u Partizan....tugo od nekad najboljeg derbija Evrope do ovog debakla ...

Najnovije