• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac pred duel sa Tuzlom sitijem: Marinović i Subić hvale protivnika, ali razmišljaju u pravcu osvajanja tri boda

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener i kapiten banjalučkog Borca, Vinko Marinović i Aleksandar Subić, istakli u najavi 22. kola da Tuzla siti po kvalitetu ne zaslužuje 10. mjesto na tabeli m:tel Premijer lige BiH.

 Borac - Tuzla siti najava Vinko Marinović Aleksandar Subić Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Banjalučki Borac nije dobro počeo proljećni dio sezone.

Neočekivano su "crveno-plavi" eliminisani iz Kupa Bosne i Hercegovine od prvoligaša Republike Srpske Rudar Prijedora, da bi u prvenstvu u dvije utakmice zabilježen samo jedan minimalan trijumf protiv Širokog Brijega, uz takođe minimalan poraz od mostarskog Veleža. 

Zbog toga je vjerovatno za danas najavljena i vanredna sjednica Upravnog odbora kluba, ali je prethodno na Gradskom stadionu održana konferencija za štampu povodom utakmice 22. kola protiv Tuzle sitija (subota, 18.30 TV Arena sport).

Prvi je uzeo riječ trener Banjalučana Vinko Marinović, koji je pohvalno govorio o sutrašnjem protivniku.

"Igramo protiv Tuzle sitija, to je posljednja utakmica prije formiranja ove tabele, sigurno nas čeka težak meč, kao i sve ostale utakmice nas očekuju će biti teške i neizvjesne do samog kraja. Kad je riječ o tuzlanskoj ekipi, oni u svojim redovima imaju dosta iskusnih i kvalitetnih igrača i sigurno da ne zaslužuju mjesto na kojem se trenutno nalaze. Što se nas tiče, mi razmišljamo u pravcu osvajanja tri boda, koja su nam veoma bitna zbog mjesta koja vode u Evropu", rekao je Marinović i dodao da je u odnosu na prethodnu sedmicu nema mnogo kadrovskih problema.

"Vraća se Nedeljko Piščević nakon odrađene pauze zbog kartona, tu je i Nikola Ninković, koji s nama nije bio prošle nedjelje zbog bolesti, pa ćemo u tom segmentu biti jači. Ne možemo računati na Fedora Pregragovića, koji ima tri žuta kartona".

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Marinovića nije posebno zabrinula mogućnost da njegov kolega sa klupe Tuzlaka Milenko Bošnjaković postavi "ultra" defanzivnu taktiku sa čak šestoricom igrača u posljednjoj liniji.

"Kao šef struke moram očekivati sve moguće opcije, pa i tu prilično defanzivnu. Bićemo spremni na sve varijante i formacije koje Tuzla siti bude sutra izveo na teren".

Takođe, istakao je da ubjedljiva pobjeda Tuzlaka nad Rudar Prijedorom (5:0) u Kupu BiH posebno ne zabrinjava iako su Prijedorčani eliminisali njegov tim iz najmasovnijeg takmičenja.

"Oni su odlično odigrali tu utakmicu, dok mi taj meč nismo bili na nivou na kojem smo trebali da budemo. Bez obzira na sve i to je jasan pokazatelj da ekipa Tuzle sitija ne zaslužuje mjesto na tabeli na kojem se nalazi", zaključio je Marinović.

Kapiten crveno-plavih Aleksandar Subić naglasio je da će utakmica biti teška, kao i sve naredne s obzirom na ambicije banjalučkog kluba.

"Mislim da je Tuzla siti dobra ekipa, sastavljena od dobrih, iskusnih pojedinaca i stanje na tabeli, gdje su treći odozdo, nije pravi pokazatelj njihovog kvaliteta. Ali, mi smo se dobro spremili, dobro smo radili u toku ove sedmice i nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobijediti. Ovom prilikom bih pozvao navijače da dođu da nas podrže jer nam njihova podrška mnogo znači i sutra i u drugim utakmicama ka ostvarenju našeg cilja. A to je izlazak u Evropu", podvukao je Subić.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 22. kolo

Subota:

Sloboda - Leotar (15.00)

Igman - Zrinjski (15.00)

Borac - Tuzla siti (18.30)

Nedjelja:

Posušje - Široki Brijeg (13.00)

Sarajevo - Velež (15.00)

Sloga Meridian - Željezničar (15.00)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC