• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 borac velež
 borac velež

Borac nije mogao da zaustavi seriju Veleža! Edo Vehabović presudio Banjalučanima, pa dobio crveni karton (FOTO, VIDEO)

Banjalučki Borac poražen je od Veleža u 21. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, "Rođeni" nastavili proljećnu seriju pobjeda i to bez primljenog gola.

 borac velež Izvor: Promo/FK Borac/Nikola Kulaga

Fudbaleri Veleža nastavili su seriju pobjeda u proljećnom dijelu sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine!

"Rođeni" su ovog proljeća stigli do četvrtog trijumfa i to bez primljenog gola! Protiv banjalučkog Borca za nova tri boda bio im je dovoljan samo jedan pogodak!

VELEŽ - BORAC 1:0 (0:0)

Gol odluke pao je u 72. minutu nakon sjajnog prodora Ede Vehabovića, koji je pretrčao Darka Lazića i poslao loptu pod prečku gola Nikole Ćetkovića - 1:0.

Velež je bio mnogo bolji rival u subotnjem 21. kolu od crveno-plavih, koji su u 90 minuta igre u mostarskim Vrapčićima stvorili samo jednu dobru priliku.

Rezervista Alen Jurilj je pri rezultatu 0:0 zamijenio Jakova Blagaića i odmah se našao u šansi poslije kontranapada! Međutim, njegov udarac sa lijeve strane odbranio je golman Veleža Slaviša Bogdanović!

I to je manje-više bilo sve od banjalučke ekipe, koja je istina bila oslabljena neigranjem Nedeljka Piščevića zbog žutih kartona i Nikole Ninkovića zbog bolesti, što se itekako osjetilo u igri gostiju posebno kad je riječ o igri u napadu.

Još kad je Vehabović, strijelac jedinog gola, zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton u 83. minutu činilo se da će Borac uspjeti da sa igračem više u finišu ostane neporažen, međutim, ni u tih desetak minuta nije uspio da kreira nijednu šansu.

Štaviše, mogao je da primi i drugi gol i to sa desetoricom, ali direktno u golmana Ćetkovića je iz izgledne situacije šutirao rezervista Mostaraca Nedim Hadžić. 

Utakmicu na stadionu "Rođeni" obilježilo je i bacanje više hiljada igračaka na poluvremenu za djecu Turske i Sirije, koja su nastradala u razornim zemljotresima.

Velež: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Mućaj, Haskić, Blagojević, Vehabović, Lauš, Domić.

Borac: Ćetković, Pejović, Mrkaić, Predragović, Vojnović, Subić, Lagundžić, Blagaić, Lazić, Kulašin, Tatar.

NAJAVA

Šef stručnog štaba Banjalučana Vinko Marinović zadovoljan je bio partijom koju je njegov tim pružio proteklog vikenda protiv Širokog Brijega, ali ne i realizacijom, a danas neće moći da računa na Nedeljka Piščevića, koji odrađuje meč suspenzije zbog tri žuta kartona.

Takođe, u ekipi iz Banjaluke nema ni Nikole Ninkovića, koji je izvan sastava iz zasad nepoznatih razloga.

Podsjetimo, Velež je kao gost porazio Tuzlu siti 1:0, dok je u dvije kup utakmice slavio protiv Posušja 2:0, a zatim i dobojske Sloge Meridian 3:0, tako da tim Nedima Jusufbegovića još nije primio gol u nastavku sezone.

Međutim u posljednjih šest međusobnih mečeva, Banjalučani imaju više uspjeha s obzirom da su jedini i posljednji poraz od Mostaraca zabilježili u martu 2021. godine, a od tada su upisali dva remija i tri trijumfa.

Ipak, današnje prilično konfuzno saopštenje iz UEFA o navodnom kažnjavanju crveno-plavih, koji ipak nisu sankcionisani izbacivanjem iz Evrope, već sa novčanom kaznom od 10.000 evra, plus 1.000 evra troškova postupka, možda su psihološki ostavili traga na Marinovićev tim pred meč na stadionu "Rođeni" u Vrapčićima.

Možda će vas zanimati

20:24

- kraj -

20:19

Još sudijska nadoknada

90. minut - Sudija Luka Bilbija iz Prijedora odlučio je da će utakmica biti produžena još četiri minuta.

20:18

Žuti karton

89. minut - Požutio je i Hasanović zbog faula nad Mrkaićem i takođe će propustiti naredni meč sa Sarajevom. 

20:17

HADŽIĆ!

89. minut - Stopostotona šansa za Hadžića, koji je šutirao direktno u golmana Borca! 

20:14

Dvostruka izmjena u Borcu

84. minut - Vinko Marinović je na teren poslao Jovu Lukića i Dejana Poparu, a izveo je Tatara i Predragovića. 

20:12

Crveni karton!

83. minut - Drugi žuti odnosno crveni karton zbog oštrog starta s leđa dobio je Edo Vehabović, strijelac jedinog pogotka na meču. To se nikako nije dopalo mostarskim navijačima, koji su počeli sa skandiranjem "Cigani, Cigani". 

20:10

Tatar!

81. minut - Poslije prodora Kolašina i povratne lopte, Benjamin Tatar je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali nije bilo problema za golmana Veleža.

20:07

Ćetković

78. minut - Golman Borca pravovremeno je istrčao i spriječio Anđušića da dođe u mat poziciju. 

20:03

GOOL!

72. minut - Velež je stigao do prednosti! Sjajno je reagovao Edo Vehabović, pretrčao Darka Lazića i poslao loptu pod prečku Borčevog gola - 1:0.

19:58

IZMJENA

69. minut - Trener Veleža je napravio izmjenu i umjesto Lauša na teren poslao Šikala. 

19:57

JURILJ!

68. minut - Prva šansa za Borac! Alen Jurilj je ušao umjesto Jakova Blagaića i odmah se našao u šansi poslije kontranapada! Međutim, njegov udarac sa lijeve strane odbranio je golman Veleža! 

19:50

Pritisak Veleža ne prestaje

62. minut - "Rođeni" imaju žestoku inicijativu, u posljednjih pet minuta posjed lopte je 80 % u korist Mostaraca. 

19:47

Poruka navijača Veleža

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga

  Na tribini gdje su trebali biti Red Army, navijači Veleža, koji su zbog solidarnosti sa pristalicama Borca, kojima je zabrenjen dolazak u Mostar zbog odluke FS BiH, našao se samo transparent s natpisom:

"Od svoje majke ko će naći bolju, a majka vaša zemlja vam je ova. Bacite pogled po kršu i polju, svuda su groblja vaših pradjedova".

19:44

Žuti karton!

55. minut - Vezista Borca Fedor Predragović je zbog prekršaja dobio žuti karton i propustiće sljedeće kolo i duel sa Tuzlom sitijem u Banjaluci. 

19:41

ĆETKOVIĆ!

53. minut - Najbolja šansa na meču za Velež! Blagojević se našao oči u oči sa golmanom Borca, ali se spetljao, šutirao je tek iz druge, ali mu je Ćetković odbranio. 

19:39

"Rođeni" agilniji početkom nastavka

50. minut - Fudbaleri Veleža su bolje ušli u drugo poluvrijeme i po lijevoj strani je Nemanja Anđušić u dva navrata izborio kornere, međutim, nije bilo opasnosti po Nikolu Ćetkovića i njegovu mrežu. 

19:34

Počelo je drugo poluvrijeme

46. minut - Nastavljena je utakmica u Vrapčićima. Dino Hasanović je u ekipi Veleža zamijenio Ardonisa Mućaj. 

19:21

- poluvrijeme -

19:15

Finiš prvog dijela

45. minut - U toku je posljednjih 60 sekundi prvog poluvremena. 

19:12

Pogledajte fotogaleriju

19:09

Žuti karton!

38. minut - Prvi žuti karton na meču! Edo Vehabović žestoko je faulirao Aleksandra Vojnovića i opravdano dobio javnu opomenu. Zbog trećeg žutog kartona će propustiti narednu utakmicu protiv Sarajeva.

19:05

I dalje bez udarca u okvir

33. minut - Oprezna igra s obje strane i vrlo tvrda, rezultirala je zasad samo jednim pokušajem Veleža prema golu Nikole Ćetkovića, ali nije išao u okvir. S druge strane, Borac nije šutirao prema golu "rođenih".  

18:55

Kulašin!

24. minut - Borac se oslobodio pritiska i "presinga" Veleža, Enver Kulašin je pokušao da šutira sa oko 18 metara, ali je izblokiran. 

18:46

LAUŠ!

15. minut - Prvi udarac ka golu Borca! Nakon kornera Jovana Blagojevića, Tino Blaž Lauš je šutirao pored gola. 

18:39

Otvorena igra, zasad bez šansi

7. minut - Na stadionu "Rođeni" oba tima igraju otvoreno i žele da ugroze gol protivnika, međutim, osim nekoliko oštrih prekršaja na sredini terena, ništa posebno se nije desilo pred golmanima Nikolom Ćetkovićem i Slavišom Bogdanovićem.

18:30

Počeo je meč u Mostaru

1.minut - Počela je utakmica na stadionu u Vrapčićima. 

18:23

Stanje na tabeli

18:07

Promjena u napadu Borca

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

  Ukoliko izuzmemo Nedeljka Piščevića, koji pauzira zbog tri žuta kartona, odnosno Nikolu Ninkovića, koji je izvan sastava i nije putovao u Mostar, jedina promjena u ekipi Borca u odnosu na prethodni duel protiv Širokog Brijega je u napadačkom dijelu - umjesto Jove Lukića u startnih 11 je Momčilo Mrkaić. 

17:52

"Borčevci" su spremni!

17:40

Sastavi

VELEŽ: Bogdanović, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Mućaj, Haskić, Blagojević, Vehabović, Lauš, Domić. Trener: Nedim Jusufbegović

BORAC: Ćetković, Pejović, Mrkaić, predragović, Vojnović, Subić, Lagundžić, Blagaić, Lazić, Kulašin, Tatar. Trener: Vinko Marinović

17:08

Trener Borca proslavio rođendan, hoće li dobiti bod(ove) na poklon?

 Dan pred utakmicu protiv Veleža, trener crveno-plavih Vinko Marinović proslavio je 52. rođendan.

17:00

Igračke za tursku i sirijsku djecu i na stadionu "Rođeni"

Na meču između Željezničara i Slobode na "Grbavici" navijači doniraju igračke za djecu Turske i Siriji, koje su pogođene razornim zemljotresima, istu akciju sproveo je i mostarski klub.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava da će se humanitarna akcija za djecu Turske i Sirije pogođenu zemljotresima koju provodimo sa Udruženjem Pomozi.ba realizovati na način kako je to i prethodno najavljeno.

Na današnjoj utakmici protiv FK Borac na stadionu 'Rođeni', tokom pauze na poluvremenu će se navijači pozvati da u teren ubace igračke koje su ovom prilikom ponijeli na utakmicu. Napominjemo da će spiker naznačiti kada će se igračke ubacivati, pa molimo sve da se toga pridržavaju", saopšteno je iz mostarskog kluba.

16:30

Ovo su službene osobe, a glavni sudija je iz Prijedora

Prijedorčanin Luka Bilbija dijeliće pravdu na utakmici u Mostaru s pomoćnicima Damirom Lazićem iz Brčkog i Mirzom Demirom iz Kaknja. Delegat je Sarajlija Haris Gvozden, posmatrač suđenja Predrag Stankić iz Bijeljine, a četvrti arbitar je Irfan Peljto iz Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije