• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zabrana dolaska gostujućih navijača na stadion Veleža: Zrinjski traži poništavanje odluke FS BiH

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Takmičarska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine odlučila je da svi mečevi, koji se budu igrali na stadionu "Rođeni" do 16. marta, budu bez prisustva gostujućih navijača.

 FS BiH: Bez gostujućih navijača na stadionu FK Velež, HŠK Zrinjski traži poništavanje odluke Izvor: Anadolija/Željko Miličević

Nakon te odluke, mostarski Zrinjski se oglasio zvaničnim saopštenjem u kojem je izrazio svoje javno neslaganje.

Saopštenje "plemića" prenosimo u cjelosti.

"HŠK Zrinjski Mostar primio je odluku Takmičarske komisije FS BiH prema kojoj bi se sve utakmice na stadionu 'Rođeni' u Mostaru do 16. marta 2023. godine trebale odigrati bez prisustva gostujućih navijača, uključujući i zaostalu utakmicu 17. kola m:tel Premijer lige BiH FK Velež - HŠK Zrinjski, koja je na programu 8. marta 2023. godine.

HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima FS BiH koji kažu da je 'svaki klub-organizator utakmice dužan na zahtjev kluba-gosta osigurati najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače', ali i odlukom koja narušava ravnopravnost takmičenja, jer su utakmici HŠK Zrinjski - FK Velež iz prvog dijela sezone, podsjetimo, mogli prisustvovati gostujući navijači.

HŠK Zrinjski Mostar takođe želi naglasiti da je u jesenjem dijelu sezone, uz maksimalno uvažavanje objektivnih okolnosti i sigurnosnog elementa organizacije utakmica na zamjenskim stadionima, prvo prihvatio da zamijeni domaćinstvo utakmice 6. kola, a onda i pristao na prolongiranje utakmice 17. kola, iskreno vjerujući da će se odgođena utakmica odigrati u fudbalskom ambijentu u kojem će oba kluba imati podršku svojih navijača.

HŠK Zrinjski Mostar zbog svega navedenoga od Takmičarske komsije FS BiH traži da preispita i poništi donesenu odluku, a od FK Velež Mostar da u skladu s pravilnicima FS BiH osigura uslove za prijem gostujućih navijača, jer ćemo u suprotnom sigurno biti primorani donijeti recipročne odluke", navedeno je u saopštenju mostarskog kluba.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC