• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši "borčevac" zaustavio crno-bijele: Partizan je veliki klub, ali nisam vidio ništa posebno od njih!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Donald Mols u kratkom razgovoru za MONDO osvrnuo se na vrijedan bod koji je sa Kolubarom osvojio protiv Partizana.

 Donald Mols o utakmici Partizan - Kolubara Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Partizana proteklog vikenda produžili su niz bez pobjede na četiri utakmice u svim takmičenjima, a ekipa koju je u međuvremenu nakon odlaska Gordana Petrića preuzeo Igor Duljaj nastavila je i sa lošim igrama kod kuće.

Računajući duel sa Šerifom u Konferencijskoj ligi crno-bijeli su nanizali četiri meča na stadionu JNA bez pobjede, a posljednja ekipa koja je odnijela bar bod iz Humske je Kolubara koja je proteklog vikenda remizirala 1:1 sa Partizanom.

Svoj doprinos osvajanju velikog boda protiv Partizana dao je i nekadašnji fudbaler Borca, Donald Mols, koji je protekle zime stigao u Kolubaru.

Kamerunski vezista u izjavi za MONDO osvrnuo se na duel sa Partizanom.

"Prije svega, drago mi je što sam igrao protiv Partizana. Odavno sam slušao o Partizanu, sada sam konačno zaigrao i zadovoljstvo mi je bilo igrati protiv velikog kluba kao što je Partizan, i to na njihovom stadionu. Naravno, Partizan je veliki klub, ali morate da igrate bez respekta. Svi želimo da pobijedimo, pa i kada igramo protiv ekipa kao što je Partizan dajemo sve od sebe i idemo na pobjedu", rekao je Mols, a onda dodao da nije pretjerano impresioniran crno-bijelima.

"Partizan je dobar tim, ali nisam vidio ništa posebno od njih. Oni jesu dobra ekipa, ali gledajući sa klupe, a zatim i kada sam ušao pomislio sam 'protiv njih mogu da igram' i dao sam 100 posto na terenu i uživao sam u fudbalu".

Mols je odigrao nešto više od pola sata, ali mu je potrebno još neko vrijeme da se privikne na novu ekipu, posebno zbog činjenice da nije odradio pripreme sa ekipom Kolubare. Ističe da je vjerovao svo vrijeme da njegova ekipa može do pozitivnog rezultata u Humskoj.

"Nisam igrao od početka, treba mi još vremena jer nisam odradio pripreme sa ekipom. Trener mi je rekao da ću da dobijem priliku u drugom poluvremenu i da dam sve od sebe kada uđem. I kada smo primili taj gol, bio sam uvjeren da možemo do dobrog rezultata, jer znam koliko moja ekipa može".

Za razliku od Partizana, ekipa Kolubare igra dobro kod kuće i na svom terenu je vezao tri pobjede. U narednom kolu Kolubara će dočekati TSC, a Mols vjeruje da on i saigrači mogu da nastave sa dobrim partijama.

"Već razmišljamo i spremamo se za sljedeći meč. I trener nam je rekao da moramo da budemo spremni, fokusirani i agresivni kao na meču protiv Partizana. Igramo dobro kod kuće, trudićemo se da tako nastavimo i da dobrim rtezultatom potvrdimo ovaj bod protiv Partizana", zaključio je Mols.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC