• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija i Holandija se "otimale" za njega... Veliki promašaj Crvene zvezde promijenio reprezentaciju!

Autor Dragan Šutvić

Zaboravljeni napadač Rišairo Živković našao se na spisku svoje nove reprezentacije nakon što je promijenio sportsko državljanstvo.

 rišairo živković igra za kurasao  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je u ljeto 2021. godine dovela Rišaira Živkovića i svi su se nadali da će u Beogradu uspjeti da "restartuje" karijeru koja je u padu, međutim zadržao se tek jednu sezonu i nije ostavio naročito dobar utisak. Ekspresno se vratio u Holandiju gdje nastupa za Emen, sa solidnim uspjesima, a to je uzrokovalo i da postane reprezentativac. Na kraju to nisu ni Holandija, a ni Srbija koje su se "otimale" za njega u tinejdžerskim danima.

Dok je blistao u dresu Groningema i zavrijedio pažnju Ajaksa, Živković nije razmišljao o reprezentaciji Srbije i igrao je za mlađe kategorije Holandije, da bi sada završio na spisku njihove nekadašnje kolonije. U pitanju je Kurasao!

Očigledno je da je Živković bio u procesu promjene sportskog državljanstva i da je to FIFA odobrila pošto se našao na posljednjem spisku ove malene države iz Južne Amerike. Interesantno, njima slijede utakmice sa Kanadom, za koju igra njegov nekadašnji saigrač iz Crvene zvezde Milan Borjan, odnosno protiv prvaka svijeta - Argentine. VIdećemo da li će baš u ovim susretima dobiti šansu da debituje.

Interesantno, njegov otac je iz ove ostrvske države koja se takmiči u CONCACAF zoni, a njegova majka je Srpkinja. Odrastao je u Holandiji i igrao za mlađe kategorije "oranja" dok ga je tražila i Srbija, a onda je polako nestao sa velike scene. Poslije igara u Ajaksu nastupao je za Ostende, Čangčun, Šefild junajted, Guangdžou i sada Emen.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC