• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sead Kolašinac dolazi na okupljanje "zmajeva", ali od naših ljekara zavisi da li će igrati: Ima veliku želju da pomogne

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Selektor Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić potvrdio je da će povrijeđeni defanzivac Olimpika iz Marseja Sead Kolašinac doći na okupljanje "zmajeva" za start kvalifikacija za EURO 2024.

 Faruk Hadžibegić: Sead Kolašinac dolazi na okupljanje zmajeva Izvor: MONDO/Samir Cacan

Dosta pehova zadesilo je novog selektora BiH Faruka Hadžibegića!

Nakon povreda veznih igrača Muhameda Bešića i Miralema Pjanića, povrijedio se i jedini lijevi bek "zmajeva", fudbaler marsejskog Olimpika Sead Kolašinac na utakmici francuskog prvenstva protiv Strazbura.

Nakon prvih procjena ustanovljeno je da je Kolašinac definitivno otpao za mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Islanda i Slovačke, međutim, u četvrtak se preko "Fejsbuka" oglasio selektor Hadžibegić i podgrijao nadu navijača da će Sead ipak igrati.

"U dogovoru sa našim igračem, Sead Kolašinac će doći na okupljanje reprezentacije BiH, kada i ostali reprezentativci. Po njegovom dolasku, naša ljekarska služba će pregledati Kolašinca, nakon čega ćemo dobiti i definitivnu informaciju o stanju njegove povrede. Kolašinac ima veliku želju da igra i pomogne ekipi, što je jako pohvalno, ali nećemo rizikovati da se njegova povreda dodatno ne pogorša, pa će odluka o njegovom nastupu biti donesena uz konsultacije sa našim doktorima. Ono što je posebno bitno istaći, za mene kao selektora, jeste činjenica da Kolašinac želi biti sa ekipom, što pokazuje duh tima i to mi ulijeva nadu da su ispred nas pozitivne stvari. Svaki igrač nam je potreban, a pogotovo igrač poput Kolašinca, pa čak i ukoliko ne bude mogao igrati, jer je on jako bitan za ekipu", napisao je selektor "zmajeva".

Najbolji fudbaleri BiH će na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo najprije igrati protiv Islanda 23. marta u Zenici, a potom će tri dana kasnije gostovati u Slovačkoj.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC