• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBRT – Htio da brani za Srbiju, ali može ipak samo za "zmajeve"?!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Poznato zašto Vladana Kovačevića nema na spisku selektora Srbije, Dragana Stojkovića.

 Vladan Kovačević ne može da brani za Srbiju Izvor: Profimedia

Selektor Srbije Dragan Stojković saopštio je spisak igrača na koje računa za okršaje protiv Litvanije u Beogradu i Crne Gore u Podgorici, a na njemu se nije našao Vladan Kovačević.

Banjalučanin koji brani za poljski Rakov odlučio je da brani reprezentaciju Srbije, međutim, ali veliko je pitanje da li će obući dres "orlova".

Naime, Stojković nije pozvao Kovačevića jer su u Fudbalskom savez Srbije shvatili da imaju problem sa njegovom registracijom i u toku je proces između FSS i FIFA kako bi golman Rakova dobio „zeleno svjetlo“ da brani za Srbiju, pišu Sportske.ba.

Problem je u tome što prema izmjenama FIFA pravila, koje su izglasane u septembru 2020. godine, igrač ne može promijeniti fudbalsko državljanstvo ukoliko je stariji od 21 godine nastupao za bilo koji uzrast dosadašnje selekcije u zvaničnom meču te u tom trenutku nije imao državljanstvo reprezentacije za koju bi u budućnosti želio igrati.

Vladan Kovačević rođen je 11. aprila 1998. godine, što znači da je 21. godinu napunio 11. aprila 2019. godine, a posljednji zvanični nastup za U-21 reprezentaciju BiH je upisao 13.10.2020. godine u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i gostujućem porazu od Njemačke (1-0).

U trenutku posljednjeg nastupa za U-21 reprezentaciju BiH, Vladan Kovačević imao je navršene 22. godine i 183. Dana, pa prema trenutnim pravilima, ukoliko FIFA ne napravi presedan, može da nastupa samo za reprezentaciju BIH.

Sličan slučaj imao je fudbaler Štutgarta Borna Sosa, koji je želio igrati za reprezentaciju Njemačke, ali je ranije kao 21-godišnjak igrao za U21 selekciju Hrvatske, pa se na kraju ipak opredijelio za “vatrene”.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC