• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl u Foči - Sutjeska protiv Borca za četvrtfinale Kupa RS, u meču humanitarnog karaktera!

Autor Dragan Šutvić

Fočaci su najavili duel sa najvećim klubom Republike Srpske.

 sutjeska protiv borca u kupu rs  Izvor: Promo/FK Sutjeska Foča

Sutjeska i Borac odmjeriće u četvrtak (23. mart) snage u zaostaloj utakmici osmine finala Kupa Republike Srpske, koja će imati i dobrotvorni karakter, s obzirom na to da je prihod od prodatih ulaznica namijenjen za izgradnju spomen-krsta poginulim borcima Vojske Republike Srpske na brdu Dub.

Ova dva prijateljska kluba povezuje dugogodišnja saradnja koja se ogleda u činjenici da je za Borac igralo više fudbalera iz Foče - Milan Muminović, Dejan Rašević, Nikola Mojović, Vladan Danilović, a kao trener Banjalučanima je titulu prvaka Republike Srpske donio sadašnji predsjednik Sutjeske Darko Vojvodić.

Sportski direktor i kapiten Sutjeske Nikola Mojović, koji je prije četiri godine nosio dres banjalučkog kluba i sa njim izborio plasman u Premijer ligu BiH, ističe da im je čast i privilegija da igraju protiv najvećeg kluba u Srpskoj.

Mojović je podsjetio da je Borac prije dvije godine bio šampion BiH i da se slobodno može reći da je taj klub brend Republike Srpske.

"Što se tiče ove utakmice, na terenu neće biti pardona, emocije su po strani i daćemo sve od sebe da prođemo dalje. Banjalučanima veliko poštovanje, ali mi se na našem terenu ne plašimo nikoga, pa tako ni Borca", rekao je Mojović na konferenciji za novinare.

Mojović je dodao da je dolazak Darka Vojvodića na mjesto predsjednika Sutjeske donio pozitivnu energiju u klub, te da je organizovan dolazak na utakmicu protiv Borca najavila i navijačka grupa "Haveri", pa se očekuje odlična atmosfera na stadionu.

Izvor: Srna

Zoran Obrenović, jedan iz plejade mladih talentovanih igrača, koji su dobili priliku da zaigraju u prvom timu Sutjeske, kaže da im je čast da igraju protiv najbolje ekipe u Republici Srpskoj.

"Idemo na pobjedu, kao i na svakoj utakmici. Pozvao bih 'Havere' da dođu, njihova podrška nam mnogo znači, a razlog više je i lijep gest našeg kluba da pomogne gradnju spomen-krsta na Dubu", rekao je Obrenović.

Predsjednik Sutjeske Darko Vojvodić poželio je dobrodošlicu Borcu, za koji kaže da je u Foči uvijek rado viđen gost i da zaslužuje da se dočeka na najbolji mogući način.

"Kvalitet je na strani Borca, ali nama niko ne može uzeti nadu da se možemo pokazati u što boljem svjetlu i dokazati da smo na dobrom putu da u nekoj budućnosti možda i mi budemo na tragu Borca", navodi Vojvodić, dodavši da su kao klub dužni da vrate lokalnoj zajednici sve što ona pruža, pa je učešće u gradnji spomen-krsta samo jedan u nizu budućih koraka Sutjeske.

Možda će vas zanimati

"Moram da pohvalim načelnika opštine koji veoma mnogo ulaže u sport i fudbal, a mi smo tu da na najbolji način opravdamo uložena sredstva", rekao je Vojvodić.

Utakmica između Sutjeske i Borca igra se na Gradskom stadionu u četvrtak, 23. marta u 17.00 časova, a cijena ulaznice je tri konvertibilne marke, a pobjednik ovog susreta igraće u četvrtfinalu Kupa protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Kako je ranije najavljeno, na brdu Dub iznad Foče gradiće se spomen-krst za srpske borce iz fočanskog naselja Prevrać koji su poginuli u ratu od 1992. do 1995. godine.

Krst će biti visok oko 15 metara, a zajedno će ga, na zemljištu koje je poklonila opština, graditi mjesna zajednica Dušanovo i Organizacija porodica poginulih boraca.

(mondo.ba/SRNA)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC