• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki uspjeh Aleksandra Lukovića i "orlića" - SRBIJA IDE NA EVROPSKO PRVENSTVO!

Autor Dragan Šutvić

Kadetska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo

 kadeti srbije idu na evropsko prvenstvo  Izvor: MN PRESS

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) pobijedila je Izrael – 3:0 (3:0) i izborila plasman na Evropsko prvenstvo, koje se 17. maja do 2. juna održava u Mađarskoj. Poslije uvodnog poraza od Belorusije (1:2), izabranici Aleksandra Lukovića savladali su najprije Bosnu i Hercegovinu (5:0), a zatim u meču odluke vršnjake iz Izraela.

Sve je bilo riješeno već poslije prvog poluvremena kada su Maksimović, Cvetković i Vukojević stavili pečat na plasman ove generacije srpskih igrača na završni samit najboljih kadetskih selekcija Evrope.

  • STRELCI: 0:1 Maksimović 20, 0:2 Cvetković 25, 0:3 Vukojević 45. Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.
  • IZRAEL: Dajan, Švarc, Tišie, Vaheb, Kredi, Kfir (46. Belaj), Asres, Otsmi (46. Oz), Hazan (59. Ranon), Zoabi (83. Kalaili), Farči.
  • SRBIJA: Džodić, Simić (59. Simić), Milosavljević, Đurić (90+3. Radojković), Vukojević, Petrović, Maksimović (46. Tegeltija), Cvetković (77. Jovanović), Subotić, Popović (46. Janković), Delibašić. Selektor Aleksandar Luković

Poslije meča usledila je velika radost "orlića" i stručnog štaba, a prve impresije o ostvarenom uspjehu iznio je selektor Aleksandar Luković.

"Osjećaj je fenomenalan, pogotovo što je ovo moj praktično prvi posao kao trenera i već na startu plasman na Evropsko prvenstvo. Mislim da su momci zaslužili da se nađu na jednom tako velikom takmičenju, posebno poslije prve utakmice i poraza od Bjelorusije, meča koji je bio malo šokantan za nas. Momci su pokazali da vrijedimo kao tim i zaslužili su da budu dio evropske elite u ovom uzrastu. Brzo ćemo sve ovo arhivirati i krenuti sa pripremama za ono što nas očekuje u Mađarskoj".

Mnoge selekcije bi pale poslije onog poraza na startu drugog kruga kvalifikacija, ali ekipa je pokazala karakter?

"Dvije godine smo zajedno, dešavalo se tokom pripremnih mečeva da budemo u rezultatskom minusu, ali smo se gotovo uvijek vraćali. Mislim da je ovo jedan dobar put kojim idemo i lijepa prilika za ovu generaciju da potvrdi kvalitet na jednom velikom takmičenju. Moramo biti skromni, imati mjeru u svemu i kad je dobro i kad nije dobro, ali definitivno mislim da su momci na dobrom putu", ne ostavlja dilemu selektor Aleksandar Luković.

Evropsko prvenstvo u uzrastu do 17 godina biće održano u Mađarskoj, od 17. maja do 2. juna.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC