• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smiješna kazna za divljački napad na Srbina: Navijač udarao Marka s leđa na meču, klub jedva da je opomenut

Autor Haris Krhalić

PSV je prošao sa jako slabom kaznom zbog upada njihovog navijača na teren i udaravanja Marka Dmitrovića tokom meča Lige Evrope.

 PSV kazna zbog napada navijača na Marka Dmitrovića Izvor: Profimedia

Nakon što je objavljena kazna za Partizan zbog "rasističkog ponašanja navijača u meču sa Šerifom", sada je evropska kuća fudbala objavila kaznu i za PSV Ajndhoven zbog divljačkog napada njihovog navijača na srpskog golmana Marka Dmitrovića. I kazna je više nego simbolična - PSV će dati nešto malo novca i mali dio tribina će im biti zatvoren na narednom meču u UEFA takmičenjima. 

Na meču nokaut faze Lige Evrope u Ajndhovenu srpski golman je napadnut sa leđa. Dmitrović se našao na golu Sevilje, a jedan huligan sa kapuljačkom na glavi uletio je na teren i udario ga. Srećom je nekadašnji golman "orlova" bio dovoljno priseban da savlada napadača, a tek onda je na teren upalo obezbjeđenje. Slike ovog incidenta obišle su Evropu, a odmah je reagovao i sam PSV.

Holandski klub je saopštio da je zabranio navijaču ulazak na stadion na 40 godina, a uz to je navijač u Holandiji krivično gonjen i morao je da provede neko vrijeme u zatvoru.  

"Uz dodatak toj kazni, PSV će tražiti naknadu za bilo koju štetu da je pretrpio od njega. On trenutno služi tromjesečnu zatvorsku kaznu, od kojih je jedan mjesec uslovno. Državno tužilaštvo mu je takođe izreklo zabranu prisustva području oko stadiona Filips na dvije godine", saopštio je PSV, a otkriveno je da navijač nije imao ni pravo da bude na meču jer je još ranije imao kaznu zabrane ulaska na stadion zbog nedoličnog ponašanja. Pogledajte ovaj incident:

UEFA sa druge strane nije bila rigorozna kao PSV ili država Holandija. Zbog ovog skandala na meču sa Seviljom PSV je kažnjen sa ukupno 29.375 evra, kao i sa zatvaranjem jednog sektora tribina na narednom meču u UEFA takmičenjima. Takođe nezavisno od incidenta sa Dmitrovićem i navijačem Fereira Dos Santos Mauro Junior, fudbaler "filipsovaca" kažnjen je sa dva meča suspenzije zbog vrijeđanja sudije.

Dok je Partizan dobio preko 120.000 evra kazne, zabranu ulaska navijača na jedan dio stadiona i uslovnom kaznom od dvije godine, klub sa krajnjeg zapada Evrope kaćnjen je mnogo blaže zbog mnogo težeg prekršaja. Dvostruki aršini?

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC