• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeljković o promjenama u Borcu: Ostavke bile spremne još nakon odlaska Lalatovića, Borac mora da bude iznad svih!

Doskorašnji potpredsjednik FK Borac Bogoljub Zeljković govorio o burnoj sezoni, uspjesima i neuspjesima, te promjenama na čelu kluba koje će uslijediti.

 Bogoljub Zeljković o sezoni i promjenama u FK Borac Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Borac od ponedjeljka će dobiti novu upravu. Dosadašnja uprava na čelu sa predsjednikom Stojanom Malbašićem podnijela je ostavku, a na sjednici Skupštine kluba u ponedjeljak u 19 časova biće izabrano novo rukovodstvo kluba.

Doskorašnji potpredsjednik Borca, Bogoljub Zeljković, u razgovoru za ATV govorio je o promjeni uprave, razlozima za takvu odluku i svemu šta se dešavalo u proteklom periodu u Platonovoj odluci.

"Odluka da se zakaže vandredna izborna skupština nije donesena ‘preko noći’. Na to je uticalo mnogo faktora. Nakon eliminacije iz evropskih kvalifikacija, a potom i ne baš uspješnog otvaranja sezone u Premijer ligi BiH, na koji se nadovezao i odlazak Nenada Lalatovića, pojedini članovi Upravnog odbora bili su spremni da preuzmu odgovornost za sve što se desilo i da odstupe sa funkcija. Jednostavno, skupilo se mnogo toga, i već tada smo bili spremni da unesemo neke promjene kako bi klub nastavio da ide u željenom smjeru. Ipak, sezona se već zahuktala, postojao je i određeni rizik kako bi to sve izgledalo, pa smo se dogovorili da klupsko rukovodstvo privede kraju ovu takmičarsku godinu, te da početkom maja zakažemo vanredne izbore u klubu", rekao je Zeljković.

On je dodao da je uprava ispoštovala zahtjev navijača, koji su željeli promjene.

"Odluku da ubrzamo cijelokupan proces donijeli smo i zbog naših najvjernijih navijača, sa kojima smo uvijek imali korektnu saradnju, a koji su javno zatražili promjene unutar kluba. Svi članovi Upravnog odbora, zajedno sa predsjednikom Stojanom Malbašićem, od tog trenutka nisu imali dilemu. Podnijeli smo ostavke uz zajedničku želju da oni koji dođu povedu Borac ka novim pobjedama. Borac uvijek treba da bude iznad svih nas, a mi smo se, ponavljam, tom idejom rukovodili od prvog dana", rekao je Zeljković.

On je podsjetio da je u mandatu odlazeće uprave vraćena šampionska titula u Banjaluku poslije deset godine, da je Borac tri godine učesnik evropskih takmičenja, te da je nakon višemilionskih dugova u kojima je Borac bio, sada finansijska situacija konsolidovana.

"Klub je danas u daleko boljem stanju nego što smo ga mi zatekli, a vjerujte mi, da bi mnogi, još davno, digli ruke da su imali probleme sa kojima smo se mi suočavali. Ipak, meni je drago, što smo uspjeli da se izborimo sa tim", rekao je Zeljković.

U međuvremenu je, kako je dodao, mnogo urađeno na infrastrukturi, ali i razvoju omladinske škole, što je krunisano osvajanjem titule u Omladinskoj Premijer ligi BIH.

Izvor: Promo/FK Borac

Zeljković je naveo da je uprava morala da se bori sa “raznoraznim menadžerskim strukturama”.

"Klub je imao velikih problema da zadrži mnoge talentovane igrače u svojim redovima. Oko njih su obigravali raznorazni menadžeri koji su im obećavali ‘kule i gradove’ sve sa ciljem da ih odvedu iz FK Borac na štetu kluba. Isti ti menadžeri, roditeljima i djeci su svakodnevno ‘punili glavu’ raznoraznim lažnim pričama, a naš klub je ostajao bez igrača koji su mogli da daju doprinos u seniorskom pogonu. Tome se, u zadnje vrijeme stalo u kraj. Smanjen je uticaj menadžera, a pogotovo ‘menadžera’ koji su obigravali oko stadiona. Većina naših mladih fudbalera ima potpisan ugovor sa FK Borac. Ponavljam, sa FK Borac, a ne sa Bogoljubom Zeljkovićem ili članovima Upravnog odbora, kako su to pojedinci pokušavali da poturaju u javnost. Želja nam je bila da našu djecu zadržimo u svojim redovima, te da klub, onog trenutka kada oni zapadnu za oko nekome drugom, od njihovog odlaska ima i finansijski benefit". rekao je Zeljković.

On je istakao da ne bježi od odgovornosti i za neke, ispostavilo se loše poteze, ali tvrdi da je u svemu što se radilo jedina ideja vodilja bio interes kluba i želja da se napravi korak naprijed.

"Znam da je bilo loših odluka i poteza čijim epilogom prvo ja nisam zadovoljan, a onda i naši navijači. Neke stvari smo mogli da uradimo bolje. Nisam zadovoljan ni zbog čestih trenerskih rokada, a smatram i da klupski marketing mora da bude na višem nivou. Naš prihod od karata je skoro pa mizeran. Sezonske karte skoro da se i ne prodaju. Smatram da bi se sa dobrim marketingom, uz malu promjenu svijesti kod naših navijača to moglo promijeniti. To bi olakšalo i samo funkcionisanje kluba. Na tome svi moraju da rade jer Borac zaslužuje da se o njemu priča svaki dan, na svakom čošku u Banjaluci, pa i šire", poručio je Zeljković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC