• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta Zvezdi treba da bude u TREĆEM šeširu! Sve o žrijebu Lige šampiona, na Marakani navijaju PROTIV ovih klubova

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda je za sada u četvrtom šeširu za grupnu fazu Lige šampiona, ali postoje dobre šanse da će se to promijeniti uoči žrijeba.

 kako crvena zvezda može da bude u trećem šeširu lige šampiona  Izvor: MN Press/UEFA/Screenshot

Crvena zvezda je na korak od šampionske titule u Superligi, odnosno u naredom meču protiv TSC-a, u prvom kolu plej-ofa, moći će i zvanično da potvrdi osvajanje naslova. Na taj način, Crvena zvezda će postati prvi učesnik grupne faze Lige šampiona za sezonu 2023/24, pa će uz "brojanje novca" od UEFA odmah početi i maštanja navijača crveno-bijelih koga bi to mogli da dobiju na žrijebu u Nionu koji je zakazan za sam kraj avgusta.

Do tada, Zvezda će pomno pratiti dešavanja u šampionatima širom Evrope od kojih direktno zavisi da li će biti u trećem ili četvrtom šeširu, što nimalo nije zanemarljivo, odnosno mnogo puta se do sada pokazalo da je dobar žrijeb "pola uspjeha" u grupnoj fazi elitnog takmičenja.

Ako bi se sutra završila sva prvenstva, Crvena zvezda bi bila u četvrtom, najslabijem šeširu, piše dobro obaviješteni statističar "PlayTony" koji se godinama bavi kalkulacijama u evropskim takmičenjima. 

Crvena zvezda u sezonu ulazi sa 42.000 bodova, koliko ima i Lacio, trenutno drugoplasirani tim Italije, pa bi oni ostali prvi ispod crte gdje su i Jang bojs (Švajcarska), Real Sosijedad (Španija), Seltik (Škotska), Njukasl junajted (Engleska), Union Berlin (Njemačka) i Lans (Francuska). Dakle, mahom timovi iz "liga petica" koji su napravili iznenađenja u prvenstvima.

Međutim, tu nije kraj. Ako se poklope rezultati u Ukrajini, Češkoj i Njemačkoj, Zvezda bi mogla da se "probije" u treći šešir. Šta to tačno podrazumijeva?

Izvor: MN PRESS

Na "Marakani" će navijati za Spartu Prag da "uzme" titulu umjesto Slavije Prag, da Dnjepar bude prvak Ukrajine umjesto Šahtjora, odnosno da se Frajburg nađe na mjestu koje vodi u Ligu šampiona umjesto Lajpciga. Takođe, ako Slavija Prag i Šahtjor budu prvaci svojih država, Zvezdi bi odgovaralo da dožive fijasko u kvalifikacijama za Ligu šampiona zajedno sa Dinamom iz Zagreba, pošto su to jedini klubovi koji imaju "jači" koeficijent od srpskog šampiona.

Na taj način, Crvena zvezda bi "skočila" u treći šešir i pomenute klubove sa početka teksta bi mogla da dobije kao potencijalnog rivala u grupi, dok bi izbjegla imena poput Milana, Fejnorda, Porta, Salcburga, Rendžersa...

Što se tiče prvog šešira, u njemu su za sada Bajern, Pari Sen Žermen, Barselona, Benfika, Napoli i Arsenal (biće još osvajači Lige šampiona i Lige Evrope), dok su u drugom po aktuelnom plasmanu: Mančester siti, Real Madrid, Mančester junajted, Roma, Ajaks, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid i Lajpcig. Dakle, sve "strašna imena" evropskog fudbala, gdje će Zvezda tražiti što slabijeg rivala kako bi mogla da mašta o prolasku u osminu finala.

Podsjetimo, Srbija će naredne sezone imati čak pet učesnika u UEFA takmičenjima, od čega su tri sigurna u grupnim fazama Lige šampiona, Lige Evrope ili Konferencijske lige. Pogledajte kako trenutno izgledaju prognoze šešira za žrijeb grupne faze Lige šampiona:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC