• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto još nije završen stadion na Cetinju? Koštao 8,5 miliona evra, a sad zarastao u korov! (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nadaju se na Cetinju da će stadion biti završen tokom ove kalendarske godine.

 Stadion na Cetinju nije završen osam godina Izvor: Facebook/printscreen/RTCG

Još davne 2015. godine u Crnoj Gori je odobrena izgradnja stadiona "Sveti Petar Cetinjski" na Cetinju, međutim do dana današnjeg projekat nije u potpunosti završen. Rok za završetak radova bio je tri godine, a sada sve stoji - iako je navodno završeno "95 odsto svih radova". Problem je nastao prije svega oko dokumentacije, ali se uprkos svim stvarima koje su kočile projekat u Crnoj Gori nadaju da će sve biti završeno do kraja godine.

Radio-televizija Crne Gore obišla je ovo zdanje koje spolja izgleda spektakularno, a iznutra je nezavršeno, pa se tako vide korov, rupe... Upravo je oko trave najveći problem jer je jedna kompanija odbila da "završi" urađeno bez pijeska iz Tuzle, tako da i dalje traju previranja grada Cetinja, države Crne Gore i FS Crne Gore ko šta treba da plati.

Stadion je koštao oko 8.500.000 evra i još milion evra je dodatno odvojeno za završetak radova, pa ćemo vidjeti da li će problemi na koje su naišli izvođači radova biti riješeni na vrijeme i da li će se Lovćen preseliti na novi stadion. 

Stadion "Sveti Petar Cetinjski" imaće kapacitet od 5.192 mjesta, istočna i zapadna primaće po 2.100 hiljade, a u ložama će biti još 145 mjesta. U južnom, prizemnom dijelu, predviđeni su komercijalni sadržaji, orijentisani prema obližnjem trgu. Crna Gora je još ranije počela da gradi fudbalske stadione i prvi završila stadion u Podgorici, koji od otvaranja 2019. koristi Fudbalski klub Podgorica. Kapacitet tog stadiona je 3.000 sjedećih mjesta.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC