• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirza Varešanović uoči Širokog Brijega: Da budemo na nivou kao protiv Zrinjskog, kojem smo pokvarili slavlje

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poslije velikog trijumfa u Mostaru nad Zrinjskim (2:3), fudbaleri Sarajeva već u subotu (20.30) dočekuju Široki Brijeg u 29. kolu m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Mirza Varešanović Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Sarajlije sutra igraju protiv još jednog direktnog konkurenta za plasman u evropska takmičenja, a tim povodom se trener "bordo" tima Mirza Varešanović obratio novinarima.

"Očekuje nas neizvjesna utakmica sa Širokim Brijegom, koji je jako dobar i kvalitetan protivnik. Ako se vratimo u prošlost, svi međusobni mečevi su bili neizvjesni bez obzira gdje se igraju. Mi imamo dobar niz, želimo da tako nastavimo i da ostvarimo novu pobjedu, jer nas samo pobjede drže u borbi za Evropu. Trenutno se nalazimo na poziciji koja nas vodi tamo i ne mislimo da ispuštamo to mjesto do kraja", rekao je Varešanović.

Ogroman posao njegovi izabranici su napravili u prethodnoj utakmici u Mostaru, gdje su Zrinjskom nanijeli prvi poraz ovog proljeća i pokvarili "plemićima" šampionsko slavlje.

"To je velika pobjeda za nas, s obzirom da je protivnik bila ekipa koja ne zna za poraz. Mi smo im nanijeli prvi poraz u ovom dijelu prvenstva i to kada je najslađe, kad su trebali slaviti titulu. Međutim, ta utakmica je za nas prošlost, nećemo se više vraćati na nju, najbitnija nam je sutrašnja utakmica protiv Širokog Brijega, da budemo na nivou i ostvarimo pobjedu", dodao je šef struke ekipe sa "Koševa".

Njegov kolega sa širokobriješke klupe Ivica Barbarić istakao je u najavi derbija između trenutno treće i četvrte ekipe prvenstva da će njegovom timu dobra forma Sarajeva predstavljati dodatnu motivaciju.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC