• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga Meridian promašila penal, HUSREF MUSEMIĆ SE POVRIJEDIO SLAVEĆI: Veliki trijumf Igmana u borbi za opstanak! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dimitrije Zajić propustio je veliku priliku protiv konkurenta u borbi za opstanak, u drugom poluvremenu stigla kazna za Dobojlije.

 Igman pobijedio Slogu Meridian 3:0 Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Sloga Meridian doživjela je ubjedljiv poraz od Igmana u Konjicu 3:0 (0:0), iako je pri rezultatu 0:0 imala idealnu priliku za vođstvo. Ipak, junak Dobojlija iz prošlog kola Dimitrije Zajić, koji je svom timu donio trijumf na "Tušnju" danas je bio tragičar jer je promašio penal.

Sve se desilo u 17. minutu, kada je Damir Hrelja rukom u živom zidu izblokirao šut iz slobodnog udarca, sudija Antoni Bandić opravdano je pokazao na "kreč", ali Zajić je sa 11 metara šutirao pored gola.

Odličnu priliku za vođstvo Dobojlije su imale i u 50. minutu, kada je Aldin Ćeman odlično odbranio šut Obrada Starčevića.

Prilikom proslave promašaja penala povrijedio se trener Igmana Husref Musemić. Iskusni stručnjak uhvatio se za zadnju ložu, bilo je očigledno da ima neki problem, ali je kasnije bol prošao i Musemić je pored terena nastavio intenzivno da učestvuje u duelu.

Promašaji izabranika Vlade Jagodića skupo su plaćeni u drugom dijelu meča.

Petar Bojo je u 60-ak sekundi nastavka imao dvije odlične prilike da donese prednost Igmanu, ali je Elvir Trako sjajno intervenisao. Onda je pokušao i Hrelja, ali je promašio gol.

Ipak, Dobojlije nisu "preživjele" agresivan pritisak domaćih na startu drugog poluvremena. U 54. minutu isplatili su se ataci. Stefan Denković i Mirsad Ramić odigrali su dupli pas, izblokiran je prvi šut, ali Hrelja je sve dobro ispratio i postigao svoj četvrti gol u sezoni.

U 66. minutu sve je bilo gotovo. Denković je vukao loptu 30-ak metara, odlučio je kontranapad da završi sam šutiravši u donji lijevi ugao Trakinog gola za 2:0. Ni tu nije bio kraj, u samom finišu Denković je postigao još jedan gol, za konačnih 3:0.

Sa ova tri boda Igman je pobjegao iz zone ispadanja, u kojoj su nakon 28. kola Leotar i Sloboda. Tim iz Konjica sakupio je 29 bodova, jedan manje od Sloge Meridian.

IGMAN: Ćeman, Duraković, Mahmić (46. Bojo), Dupovac, Oremuš, Hebibović (78. Bešagić), Drljević, Bodul, Hrelja, Denković (88. Alešević), Ramić (88. Ahmetović). Trener: Husref Musemić.

SLOGA MERIDIAN: Trako, Nikolić, Omić, Zajić (81. Bilal), Đorić, Stevanović (57. Peco), Šaula (72. Čolić), Lalić (46. Krstovski), Starčević (46. Mihajlović), Ristić, Milanović. Trener: Vlado Jagodić.

M:TEL PREMIJER LIGA BIH - 28. KOLO:

Igman - Sloga 3:0 (0:0)
/Hrelja 54, Denković 66, 85/

UŽIVO: Borac - Željezničar (18.00)

Odigrano u srijedu:

Zrinjski - Sarajevo 2:3 (1:1)
/Ćuže 44, Jukić 82 - Oliveira 15, 63, Varešanović 52/

Tuzla siti - Posušje 3:1 (0:1)
/Hadžić 59, Mehanović 68, Kuzmanović 72 - Georgijević 9/

Leotar - Sloboda 0:0

Široki Brijeg - Velež 1:0 (0:0)
/Ćavar 67/

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC