• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZA KOGA NAVIJA KRALJ ČARLS III? NIJE ASTON VILA! Otac i sin ne podržavaju isti fudbalski klub

Autor Haris Krhalić

Mnogima je promaklo koga podržava kralj, ali njegov omiljeni klub javno mu je čestitao krunisanje.

 Kralj Čarls navija za Barnli Izvor: FoNet/AP/Alessandra Tarantino

U subotu krunisani kralj Čarls III ne navija za Aston vilu, kao njegov sin Vilijam, već za Barnli, tim koji je lider Čempionšipa i sledjeće sezone će igrati u Premijer ligi. Njegova majka, kraljica Elizabeta Druga, decenijama je ćutala o tome koji klub joj je pri srcu, mada se sumnjalo da je to Vest Hem. Za razliku od kraljice, novi kralj se jasno deklarisao:

"Neki ste me pitali da li navijam za neki britanski fudbalski klub. I ja kažem 'Da, navijam za Barnli', a ljudi me na to pitaju u čudu 'Za Barnli?!", rekao je jednom prilikom kralj. "Navijam upravo za Barnli jer je taj klub prošao kroz neke izazovne periode i tražim način da mu pomognem i konzorcijumom svojih dobrotvornih projekata, uključujući i one u Aziji", rekao je on.

Kralj Čarls je od tog obraćanja, 2012, odlazio na stadion Tarf Mur i dobio je čak i svoj Barnlijev dres, sa natpisom na leđima "Njegovo kraljevsko visočanstvo" i brojem "jedan". Veza kluba i kralja ostala je bliska i čvrsta do danas, pa mu je Barnli čestitao i na dan krunisanja - i to sa ponosom. U njegovu čast biće intonirana i nacionalna himna "Bože, čuvaj kralja" uoči posljednje utakmice sezone, protiv Kardifa u ponedjeljak.

Izvor: Profimedia

Kralj Čarls i kraljica Kamila krunisani su u Bakingemskoj palati, u prisustvu princa i princeze od Velsa, ali i uz primjetno odsustvo kraljevog mlađeg sina Harija. Prema informacijama engleskih medija, on nije bio pozvan da se pojavi na balkonu i da sa njega pozdravi okupljene.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC