• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džaka glavom nokautirao Hrvata - o njegovom potezu bruji cijela zemlja: Napravio haos na meču, a sudija ga ponizio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dugogodišnji reprezentativac ponio se neprikladno u finišu susreta, kada je napravio potpuni haos na terenu.

 Taulant Džakag lavom u grudi udario Nikolu Katića Izvor: Twitter/FootballSwissEN/printscreen

Albanski fudbaler Taulant Džaka, rođeni brat daleko poznatijeg Granita Džake koji nosi dres Švajcarske, napravio je ogroman skandal igrajući za Bazel. U okviru švajcarskog prvenstva Bazel je na svom terenu poražen od Ciriha (2:0), a Taulant je glavom u grudi udario hrvatskog fudbalera Nikolu Katića.

Snažni defanzivac Ciriha odmah je pao na zemlju, a Taulantov potez privukao je mnogo pažnje jer je mnoge podsjetio na finale Svjetskog prvenstva iz 2006. godine. Tada je na sličan način Zinedin Zidan reagovao na uvrede koje je govorio Marko Materaci, pa je u fudbalsku penziju otišao nakon dobijenog crvenog kartona u velikom meču. Taulanta Džake mnogi se neće sjećati kao sjajnog fudbalera, pa je ovo možda njegov način da ga zapamte. Pogledajte kako je to izveo:

Inače, situacija je postala komična tek nekoliko minuta kasnije. Glavni arbitar susreta pokazao je drugi žuti karton Taulantu, koji je već otišao u tunel prije nego što je intervenisao VAR. Sudija je dobio signal i odlučio da promijeni svoju odluku, ali ne u korist fudbalera. Iako je po njegovoj kretnji bilo jasno da Džaka misli da će nastaviti meč, glavni arbitar mu je na postojeći žuti samo pridodao direktan crveni karton i vratio ga nazad na tuširanje! Pogledajte tu scenu:

Sve ovo dešavalo se duboko u sudijskoj nadoknadi, kada Bazel nije imao šanse da se rezultatski vrati u meč. Oni su od 85. minuta igrali bez isključenog Kasima Adamsa, u sedmom minutu nadoknade crveni karton je dobio i Vuter Burger, da bi najveću glupost na meču izveo Taulant Džaka koji je posljednji fudbaler sa isključenjem na ovom meču.

Podsjećamo, Taulant je kao i Granit rođen u Švajcarskoj, ali je nakon staža u mlađim kategorijama odlučio da igra za Albaniju. Najveći dio karijere proveo je u matičnom Bazelu - išao je samo na pozajmicu u Grashopers - gdje je tokom sezona stekao kultni status. U centru pažnje regionalnih medija bio je tokom meča Srbije i Albanije na stadionu u Humskoj, kada je bio jedan od najagresivnijih u borbi za zastavu koja je visila sa drona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC