• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ (kval): Borac potonuo za tri minuta!

Makabi je "blic-krigom" u drugom poluvremenu u Haifi deklasirao banjalučki Borac rezultatom 5:1 (1:1) u prvom meču drugog pretkola Lige šampiona.

 LŠ (kval): Borac potonuo za tri minuta! Izvor: MONDO

Banjalučki Borac imao je odličan rezultat na 20 minuta prije kraja utakmice u Haifi pred oko 10.000 gledalaca, među kojima je bilo i dvadesetak navijača iz Banjaluke. A onda je primio tri gola za samo tri minuta!

Makabi Haifa - Borac Banjaluka 5:1 (1:1). Pogledajte foto-galeriju!

Vijam Amaša je sa tri gola razbio nade Borca da bi u revanšu za nedjelju dana na Gradskom stadionu u Banjaluci možda mogao da napravi iznenađenje. A počelo je idealno po šampiona Bosne i Hercegovine.

Izabranici Zvezdana Cvetkovića su u 24. minutu poveli golom Borisa Raspudića i to vođstvo držali sve do posljednjeg minuta prvog dijela. U najnezgodnijem trenutku (ako uopšte postoji zgodan trenutak da se primi gol), odbrana Borca je poklekla. Amaša je izjednačio poslije centaršuta iz kornera i zbunjene reakcije odbrane crveno-plavih.

Do 71. minuta aktivan je bio rezultat 1:1. A onda je Amaša doveo Makabi u vođstvo, minut kasnije Jampolski je povisio na 3:1, a u 73. minutu na semaforu je stajalo 4:1. Strijelac ponovo Amaša.

Debakl banjalučke ekipe upotpunio je Ejal Golasa, golom u 80. minutu. Dakle za devet minuta Borac je primio četiri gola! U Evropi se ne praštaju nikakve greške...

Raspudićev gol na stadionu "Kirjat Elizijer" bio je prvi gostujući pogodak crveno-plavih u Evropi poslije 2. oktobra 1975. godine, kada je Borac u Luksemburgu deklasirao Rimalanž (5:1).

Do današnje istorijske utakmice u Ligi šampiona, Banjalučani su još tri puta bili su gosti u UEFA kupovima. Poraženi su od Anderlehta u Briselu (0:3), Metalista u Harkovu (0:4), te prošle godine u pretkolu Lige Evrope od švajcarske Lozane (0:1).

Obzirom da trener Borca Zvezdan Cvetković nema PRO licencu, na klupi banjalučke ekipe u Haifi kao prvi strateg sjedio je Slobodan Starčević.

Makabi Haifa - Borac Banjaluka 5:1 (1:1).

Stadion: "Kirjat Eliazer" u Haifi. Gledalaca: 10.000. Sudija: Paolo Valeri (Italija) 7. Pomoćnici: Nikola Nikoleti i Đulio Doboš (oba Italija). Strijelci: Amaša u 45+1 i 71. i 73. i Jampolski u 72. i Golasa u 80. minutu za Makabi Haifu, a Raspudić u 24. minutu za Borac. Žuti kartoni: Bokoli, Buljat, Jampolski (Makabi Haifa).

MAKABI HAIFA: Davidovič, Buljat, Jahaja, Bokoli (od 39. Dvališvili), Vered (od 66. Azulaj), Tvata, Amaša, Golasa, Katan (od 62. Jampolski), Pilijavski, Mešumar. Trener: Eliša Levi.

BORAC: Avdukić, Marković (od 69. Petrić), Stupar, Kovačević, Grahovac (od 64. Sakan), Raspudić, Mikić, Žarić, Stajić (od 81. Vidaković), Stakić, Krunić. Trener: Zvezdan Cvetković.

IZ MINUTA U MINUT

2' Izraelci su silovito krenuli i već prvi šut uputili preko Golasa, ali je bio neprecizan.

10' Makabi kontroliše igru i konstantno napada, ali za sada srećom, bez izrazitijih šansi.

20' Banjalučani se dobro brane i čekaju da iz kontranapada naprave nešto više, ali zasad nisu uputili nijedan udarac ka golu Nira Davidoviča.

24' Boris Raspudić je poslije sjajno izvedene polukontre Srđana Grahovca sa desetak metara iskosa sa desne strane pogodio za vođstvo šampiona Bosne i Hercegovine!



35' Poslije gola, Borac igra odlično, bez straha, kontroliše sredinu i lako zasutavlja jalove napade domaćina, koji su u nokdaunu.

38' Trener Levi je reagovao i umjesto Brazilca Bokolija ubacio Gruzijca Dvališvilija.

40' Mikić je poslije kontranapada i centaršuta Stupara po desnoj strani uhvatio volej, ali je odbranio Davidovič.

44' Marković je spriječio izjednačenje nakon odlične akcije Izraelaca, ali je bek Borca izblokirao udarac Mešumara.

45' U sudijskoj nadoknadi poslije kornera i loše intervencije odbrane, Amaša je pogodio mrežu Avdukića 1:1.

46' Drugo poluvrijeme počelo je šansom za Izraelce i velikom gužvom u šesnaestercu, ali je Stupar otkonio opasnost.

52' Dvališvili je oduzeo loptu na dvadesetak metara od gola Avdukića i odlično uposlio strijelca gola za Makabi, ali je ovaj put Amaša srećom sa pet metara bio neprecizan.

60' Kapiten Makabija Katan prošao je po lijevoj strani, prevario i Raspudića, ali je na njegov centaršut na peterac zakasnio Amaša.

71' Prvo je Amaša ponovo pogodio za vođstvo Makabija od 2:1, a već u narednom napadu zbunjenost Banjalučana iskoristio je rezervista Jampolski. Borac nije čestito ni krenuo sa centra, a bilo je 4:1. Egzekutor je ponovo bio Amaša kompletiravši het-trik.

80' Konačan nokaut šampionima BiH zadao je Golasa, koji je potpuno neometan pogodio Avdukićevu mrežu. Ovo je sigurno najcrnjih devet minuta u istoriji banjalučkog kluba.


(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC