• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TSC hoće prvo finale, Lazetić čestitao Milojeviću! Spektakl u Kupu Srbije - "Nema dileme, Zvezda nam je najveći rival!"

Autor Dragan Šutvić

Fudbaleri TSC-a u srijedu igraju protiv Crvene zvezde i na tom meču žele da izbore prvo finale Kupa Srbije u klupskoj istoriji.

 tsc crvena zvezda polufinale kupa najava  Izvor: MN PRESS

Žrijeb za polufinale Kupa Srbije spojio je dva najbolja superligaška tima u ovoj sezoni - Crvena zvezda će, sa šampionskim peharom u rukama, otputovati u Bačku Topolu. Domaći TSC ima priliku da pobjedom stigne do jednog od najboljih rezultata u klupskoj istoriji i to baš u sezoni u kojoj vodi veliku borbu za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Upravo zbog toga očekuje nas spektakularan meč koji su u ime domaćeg tima najavili talentovani trener Žarko Lazetić koji godinama radi fantastičan posao na sjeveru Srbije i centralni vezni igrač Nikola Kuveljić, koji bi mogao da bude jedan od aduta u startnoj postavi. Njih dvojica govorili su o utakmici, ali i o kvalitetu protivnika kojeg će ugostiti na najmodernijem stadionu u Srbiji.

"Veliki je ovo uspjeh, ovdje je svaka utakmica eliminaciona i ja još jednom čestitam igračima i klubu na postignutim rezultatima i u sezoni i u Kupu. Kada se dođe do polufinala svaka ekipa ima šansu, ali mi igramo protiv najjačeg mogućeg protivnika, protiv šampiona koji nas je i prošle godine u ovom takmičenju pobedio rezultatom 4:0. Znamo da kada Zvezda nešto želi i kada su u nečemu 100 odsto teško je protiv njih. Čestitam i njihovom treneru, koji bez obzira na dešavanja u klubu, veliku prednost i nedoumicu da li ostaje u Zvezdi ili ide, i dalje pobjeđuje utakmice. Oni su nam, bez dileme, najteži rival. Samim tim što smo u polufinalu i što smo u prilici da igramo protiv takve ekipe u fenomenalnoj atmosferi na našem stadionu, samo po sebi je veliki uspjeh. Nadam se da ćemo na predstojećem meču pokazati da jesmo i koliko napredovali ove sezone", rekao je Lazetić. 

Šef stručnog štaba plavo-bijelih je naglasio da je zadovoljan kako je njegov tim izgledao na utakmici protiv Voždovca.

"Bili smo dobri defanzivno tokom cijelog meča, a ofanzivno smo proradili poslije 30. minuta, a posebno u drugom poluvremenu", rekao je Lazetić i zatim se osvrnuo na cjelokupnu sezonu:

"Što se mene tiče igrači su već napravili fenomenalan posao, bez obzira na rezultate u nekoliko predstojećih utakmica. Naravno, sada svi želimo više, da pobjeđujemo u svakom duelu do kraja i trudićemo se da se koncentrišemo na svaki predstojeći. Želja nam je da meč protiv Zvezde odigramo najbolje što možemo i da se posle njega spremamo za sve ostalo što nas očekuje."

TSC ima određenih problema pred okršaj sa Zvezdom, ali je Lazetić siguran da njegovi fudbaleri mogu da odigraju dobar meč protiv šampiona. Na tim koji će odmeriti snage sa Zvezdom uticaće taktika, ali i izvještaju ljekarske službe odnosno mišljenje kondicionih trenera.

"Pripremamo neke promjene u timu, ne samo zbog toga što je ovo Kup Srbije, pa mi favorizujemo to takmičenje, već zato što želimo da igra najbolji, najsvježiji i najspremniji tim. Roster nam je ograničen zbog Mirčevskog i Radina koji su povrijeđeni, ali izvešćemo najbolju moguću ekipu, onu za koji smatramo da može da parira Zvezdi, a za naredne utakmice ćemo se konsultovati sa lekarskom službom i kondicionim trenerima i dogovarati koji igrači su najspremniji za koju poziciju i gde mogu najviše da doprinesu. U srijedu ću od igrača tražiti da se nadigravaju, ponavljaću im kako moraju da uživaju u prilici da se takmiče sa ovakvim protivnikom, a probaćemo i da se nametnemo koliko god budemo mogli", zaključio je Žarko Lazetić.

Vezni igrač Nikola Kuveljić se složio sa trenerom da je svaka utakmica protiv Zvezde teška, ali da je to i da je praznik fudbala.

"Ekipa koja je već osvojila prvenstvo sigurno će juriti da osvoji i Kup Srbije i da uzme duplu krunu. Ako smijem tako da kažem olakšavajuća okolnost je što igramo kod kuće, mada znam da igrati protiv Zvezde nigdje nije lako. Oni su uvijek favoriti, a mi možemo samo da damo sve od sebe kako bismo izborili što bolji rezultat", kazao je Kuveljić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC