• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ponosni sam kapiten ovih lavova!" Nemanja Bilbija vođa Zrinjskog ka trofejima: Ovo mi je kruna karijere!

Autor Dragan Šutvić

Nemanja Bilbija se oglasio nakon osvajanja duple krune.

 kup bih velež zrinjski nemanja bilbija Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Nemanja Bilbija je kao kapiten predvodio Zrinjski do duple krune, prve u istoriji kluba.

Na 32 meča u bh. takmičenjima, rođeni Banjalučanin je postigao čak 28 golova, a za TV Arena sport je nakon finala Kupa protiv Veleža (0:1) istakao da mu je dupla kruna sa "plemićima" kruna karijere.

"Prvi put sam se borio za duplu krunu u karijeri, iskoristio sam priliku sa ovim mojim lavovima i ponosni sam kapiten Zrinjskog i ove ekipe", rekao je Bilbija na početku razgovora za TV Arena sport nakon meča.

Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Od povratka iz Južne Koreje, početkom 2020. godine iz Gangvona, Bilbija je direktno učestvovao u preko 100 golova Zrinjskog, a sam je u tom periodu postigao 87. Koja je tajna?

"Ništa specijalno, mogu samo reći da sam vidio jedan drugi model profesionalizma i svih dešavanja na drugom kraju svijeta. I prije tog odlaska u Koreju, a i poslije, mislim da su do izražaja došli privatni život i profesionalizam, došli su na naplatu i ove tri godine bile su zaista uspješne."

Kad je riječ o samoj utakmici...

"U pripremi utakmice znali smo da će biti teško, u Zenici igramo sa ovakvom atmosferom i sa jedne i sa druge strane. Imali smo prilike da u prvom poluvremenu povedemo, nismo, možda nije bilo ni zasluženo. Međutim, iskoristili smo u drugom poluvremenu, sačuvali smo tu prednost i trofej dolazi kod nas."

Ciljevi za narednu sezonu?

"Da ostanemo isti ovakvi, da ostanemo na okupu. Za par igrača ističe pozajmica, nadam se da će osrati, ako ne ostanu, doći će isto vrijedni momci, da pokušamo da nastavimo ovako. Nekako je lakše kad u trećem, četvrtom mjesecu imati desetak bodova prednosti već drugu godinu zaredom. Ako ništa, borićemo se za titulu i sljedeće godine", rekao je Bilbija, koji se nada da će Mostarci ovog ljeta uspjeti da se domognu grupne faze nekog od tri evropska takmičenja.

"Spominjemo prošlu godinu i Slovan, čekaćemo svoju šansu, ako se ukaže, nadam se da ćemo ove godine da je iskoristimo, šta god to bilo, i da konačno jedan bh. klub uđe u grupu", zaključio je Bilbija.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC