• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"DVA CILJA SMO OSTVARILI, OSTAO JOŠ JEDAN!" Trener Zrinjskog suvereno vodio ekipu ka duploj kruni, sad slijedi Evropa!

Autor Dragan Šutvić

Krunoslav Rendulić imao je opširno izlaganje poslije finala Kupa BiH.

 kup bih velež zrinjski krunoslav rendulić Izvor: Sport1/Oslobođenje/Sanel Konjhodžić

Zrinjski je prvi put u klupskoj istoriji osvojio duplu krunu.

Igrači Krunoslava Rendulića su u večerašnjem finalu Kupa BiH, igranom u Zenici, trijumfovali nad Veležom rezultatom 0:1, te tako trofeju u m:tel Premijer ligi BiH dodali i drugi najvažniji u državi, koji su osvojili prvi put još od 2008. godine.

"Mislim da smo zasluženo pobijedili, kontrola je bila od početka utakmice. Prvo poluvrijeme smo izdominirali kroz posjed, kroz kvalitet. U drugom poluvremenu, nakon primljenog gola, Velež je imao blagu inicijativu, ali nismo ima dali ništa osim par šuteva izvana. Kad se sve sabere, naša zaslužena pobjeda. Drago mi je što smo mi prvi u istoriji kluba osvojili duplu krunu, to će biti zabilježeno, ostalo neće biti važno. Momci su to zaslužili radom, kvalitetom, odnosom, predanošću, marljivošću na svakom treningu, odricanjem i drago mi je da je ova generacija prva u istoriji kluba osvojila duplu krunu", rekao je za TV Arena sport trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić, koji ističe da je očekivao tvrd meč, kakav smo i vidjeli.

"Ne možete ni očekivati drugačije kad sve stane u jednu utakmicu, da pružite neku ekstra kvalitetnu partiju. Jednostavno, važnost utakmice sputala je i jedne i druge igrače. Međutim, znali smo da smo kvalitetniji, znali smo da smo bolji, to sugeriše i tabela koja kaže da imamo 30 bodova više. Znali smo, ipak, da je u jednoj utakmici sve moguće, tako da čestitam igračima na zasita fenomenalnoj sezoni."

Zrinjski se "prošetao" do trofeja u Kupu BiH – na sedam utakmica postigao je 21, a primio jedan gol.

"Zaista impresivno smo odigrali Kup. Protiv Tuzla sitija u polufinalu smo bili i najbolji. Ne treba zaboraviti ni prošli stručni štab, sad ću se malo našaliti sa njima, oni su osvojili 15 posto trofeja (smijeh). Drago nam je da smo tako suvereno prošli kroz Kup i prvenstvo. Priča još nije gotova, imamo još dva kola, odigraćemo to maksimalno što možemo radi regularnosti prvenstva, prije svega mislim na borbu za opstanak. Sada ćemo na zasluženi odmor, neće biti dug, svega dvije nedjelje, ali šta je tu je."

Govoreći o regularnosti koju je spomenuo...

"Ljudi na ovim prostorima su skloni teorijama zavjere i uvijek misle da će sa druge strane biti nešto nepošteno. Jednostavno, ovaj klub ne funkcioniše na taj način, igrači i stručni štab ne funkcionišu na taj način. Gledamo iz utakmice u utakmicu samo sebe, imamo svoje probleme i nisu nam potrebni tuđi."

Za Mostarce pauza će, ponovio je Rendulić, biti kratka.

"Vidjećemo, neke igrače ćemo poštediti posljednjeg kola, prvi koji će biti pošteđen je Nemanja Bilbija, s obzirom da je ubrzo okupljanje reprezentacije, u šestom mjesecu, da mu malo produžimo odmor. Vidjećemo sad poslije utakmice da li imamo problema sa povredama, eventualno ćemo da poštedimo Jakovljevića jer je iznio teret kroz cijelu sezonu. Isto tako Barišić ali i još neki igrači, nećemo sad odmoriti puno igrača, ali dva-tri sigurno. Imamo dobre igrače na klupi, neke čak na tribinama koji zaslužuju da budu u ekipi od 20 igrača. Trenerski posao je takav, nikad mi nije lako staviti nekoga na klupu, a kamoli na tribine", rekao je Rendulić, koji dodaje da je osjećaj nakon osvajanja duple krune fenomenalan.

"Ne možes se drugačije ni osjećati kad uzmeš titulu tako suvereno. Bodovna razlika je bila mala na polusezoni, ali je postojala. Na kraju je ona višestruko veća, imamo čak 20 bodova više od Borca. S obzirom na to imamo par igrača na pozajmici, Ćuže, Ilinković i Sučić, prvo treba da riješimo njihov status, biće tu i dolazaka i odlazaka. Klub neće mirovati tih 15 dana u pauzi, već ne miruje, slažemo kadar za narednu godinu i nadamo se da ćemo složiti dobru ekipu i biti konkurentni u Evropi. Naš naredni cilj je da dočekamo grupnu fazu u Evropi. Dva cilja smo ostvarili, treći je bio blizu, na pragu, ali nadam se da ćemo ove godine uspjeti i da ćemo konačno dočekati grupnu fazu", zaključio je strateg "plemića", koji ima impozantan učinak – ekipu je vodio na 19 utakmica i upisao 18 pobjeda, uz samo jedan poraz.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC