• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samir Bekrić se u nedjelju oprašta od najdražeg dresa: "Nisam sanjao o Realu, san mi je uvijek bio Željo!"

Autor Dragan Šutvić

Veteran u dresu tima sa Grbavice odigraće za dva dana posljednji meč u dresu sarajevskog premijerligaša.

 željezničar posušje samir bekrić najava  Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Nakon što je Zrinjski drugi put u klupskoj istoriji osvojio Kup BiH, postalo je jasno da će i četvtoplasirani tim iz m:tel Premijer lige BiH steći pravo nastupa u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Tu poziciju trenutno drži Željezničar, koji će u pretposljednjoj premijerligaškoj rundi, u nedjelju od 17.00 časova, ugostiti Posušje, koje još uvijek nije izborilo opstanak u elitnom rangu.

Ovaj duel biće poseban za Samira Bekrića, kojem će ovo biti posljednji meč u dresu tima sa Grbavice u karijeri, nakon čega se potpuno okreće poslovima sportskog direktora, koje je do sada paralelno obavljao.

"Još nisam svjestan situacije. Sa emotivne strane biće jako teško, jer ja sam mnogo mnogo vezan za ovaj klub i znam da, kad god sam išao vani, uvijek sam jedva čekao da se vratim. Svi su mi i tada govorili da sam lud, ali to je jednostavno tako. Ja kada sam bio u top formi, kada sam vani igrao vrhunski, kada sam bio glavni igrač tih klubova i kada sam mogao da potpišem najbolje ugovore u karijeri, ja sam se vratio jer klubu je bila potrebna pomoć. Tako je bilo i prvi i drugi i treći i ne znam više koliko puta. Uvijek sam sanjao da igram za Željezničar i to je meni bila najveća čast i zadovoljstvo. Nisam sanjao o Realu i drugim nekim klubovima, san mi je bio Željo. Moram da kažem da sam ponosan na sebe, ovom prilikom se zahvaljujem svim ljudima, vama na jednom korektnom i iskrenom odnosu, svim navijačima i klubu što sam imao tu čast i zadovoljstvo da igram za najbolji klub", rekao je Bekrić na konferenciji za novinare u najavi utakmice.

Izvor: Promo/FK Željezničar/Damir Hajdarbašić

Meč sa Posušacima za tim sa Grbavice dolazi nakon vječitog derbija, u kojem su osvojili bod postigavši pogodak za konačnih 2:2 u posljednjim sekundama.

"Utakmice poslije derbija su uvijek specifične, puno se potrošite u tim utakmicama i date puno emocija, tako da očekujem jednu jako tešku utakmicu, prije svega zbog svojih momaka. Znamo jako dobro gdje smo bili prije 30 dana, i to nam je dodatna motivacija da se ne vratimo tamo. To nam je i znak da moramo biti jako oprezni, ponizni i čvrsto na zemlji, jer igramo dvije jako teške utakmice", rekao je trener Nermin Bašić, koji smatra da će rival u Sarajevo stići rasterećen.

"Mislim da im matematički treba jedan bod u dvije utakmice da ostanu u ligi. Njihov klub je jako dobro posložen, igraju formacijski 5-3-2 i žele da budu čvrsti. Specifično je da im dva napadača jako malo učestvuju u odbrani i preko njih idu tranzicije i polutranzicije, moćni su i moramo biti pažljivi. Ne smiju da nas ponesu emocije, jne smijemo razmišljati o nekim stvarima. Moramo da budemo nosioci svojih emocija, moramo da imamo disciplinu i fokus. Mislim da smo jako dobro spremili utakmicu i da će ekipa dobro reagovati. Bitno je da je ekipa zaslužila da zavisi sama od sebe, nakon što smo prošli kroz težak period i sada opet možemo sanjati o nekim stvarima", istakao je strateg sarajevskog premijerligaša.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 32. kolo

Nedjelja:

Igman - Tuzla siti

Zrinjski - Leotar

Široki Brijeg - Sloga Meridian

Borac - Sloboda

Željezničar - Posušje

Velež - Sarajevo (17.00)

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC