• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendarni Nijemac kupio klub: Trener koji je obećavao uložio milione, ima jedan cilj!

Autor Dragan Šutvić

Legendarni nnemački fudbaler, a kasnije trener Partizana i selektor nekoliko nacionalnih timova Lotar Mateus sada je vlasnik jednog fudbalskog kluba!

 lotar mateus kupio klub Izvor: MN PRESS

Na samom početku trenerske karijere Lotar Mateus je napravio najveći uspneh i odveo je Partizan u Ligu šampiona 2002. godine. Tada mu se predviđala velika trenerska karijera, ali je na kraju to ostao i njegov najveći uspjeh na klupi nekog tima. Kasnije je vodio reprezentacije Mađarske i Bugarske, Makabi Netanju i Atletiko Paranaense, a od 2011. godine više nije trener. 

Sada ima 62 godine i rešio je da postane gazda! Zajedno sa dvojicom partnera kupio je fudbalski klub Akra Lajons FC koji se takmiči u Premijer ligi Gane, prvom rangu tamošnjeg fudbala. 

"Gana je uvijek imala talente, što se vidi u reprezentaciji. Želimo mlade igrače da dovedemo u Evropu, zato ulažemo", rekao je Mateus za Bild.

Navodno je Mateus uložio 2.000.000 evra u kupovinu ovog kluba, a partneri su mu bivši fudbalski menadžer Oliver Kenig i nekadašnji fudbaler iz Gane Frank Ačempong. Navodno je već otputovao u Ganu kako bi preuzeo klub. 

On je u igračkoj karijeri uspeo da osvoji Zlatnu loptu 1990. godine i bio je jedan od stubova reprezentacije Nemačke za koju je na 150 mečeva postigao 23 gola. Bio je i prvak sveta sa Nemcima, a tokom karijere je igrao za Borusiju Menhengladbah, Bajern, Inter iz MIlana i Njujork Metrostars. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC