• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juniori Borca i Sloge Meridian za istoriju! U srijedu prvo omladinsko finale Kupa RS

Autor Dragan Šutvić

Banjalučani i Dobojlije srešće se u prvom finalu Omladinskog Kupa Republike Srpske.

 borac sloga juniorsko finale kupa rs najava  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Kao uvertira u seniorsko finale Kupa Republike Srpske, odigraće se finalni duel premijernog izdanja Omladinskog Kupa pod okriljem FS RS.

Na pomoćnom terenu Gradskog stadiona, u srijedu od 15.00 časova, sastaće se Borac i Sloga Meridian, a predstavnici dva kluba su u Medija centru FS RS održali zajedničku konferenciju za novinare.

"Sigurno da nam je, bez kurtoazije, čast i ponos što smo u prvom izdanju Omladinskog Kupa Republike Srpske da dođemo do finala i da imamo priliku da se borimo za trofej. Mi kao Fudbalski klub Borac, omladinska ekipa ovog kluba, imamo maksimalno poštovanje prema takmičenju u kojem se nalazimo i prema našim sutrašnjim protivnicima. Sigurno je da ćemo dati maksimum da ostvarimo pobjedu, ali znamo da neće biti nimalo lako. Sloga Meridian je ekipa sa kojom smo se mi susretali u Premijer ligi BiH, znamo da nas čeka teških 90 minuta, upravo iz razloga što se igra jedna utakmica i nema popravnog. Biće teško, ali daćemo sve od sebe da osvojimo trofej", rekao je trener Borca Zoran Dragišić prilikom obraćanja medijima.

Kapiten Banjalučana Petar Samardžija uvjeren je da je Borac favorit u ovom duelu.

"Nadamo se trofeju u prvom izdanju Omladinskog Kupa Republike Srpske. Respektujemo ekipu Sloge Meridian, bili su nam jako dobar protivnik u ove dvije utakmice u Premijer ligi BiH. Sloga ima dosta dobrih igrača, dobro se poznajemo, ali očekujem pobjedu i da podignemo trofej", ističe Samardžija.

Predstavnik Sloge Meridian Martin Jelić podvukao je da je Dobojlijama čast da učestvuju u jednom ovakvom finalu.

"Znamo sa kim igramo, Borac je veliki klub. Međutim, sportski je nadati se i trudićemo se da dostojno predstavimo naš klub i grad. S obzirom da smo mi kao mlada ekipa ušli u takmičenje u prvenstvu, odnosno bez iskustva igranja u Premijer ligi BiH, odigrali smo kako smo odigrali, tu smo gdje jesmo, imamo još jednu utakmicu gdje se nadamo opstanku."

Gordan Jelić, predvodnik ove generacije dobojskog tima, podsjetio je da put do finala nije bio lagan.

"Međutim, uspjeli smo da dođemo do borbe za trofej. Očekuje se teška utakmica, ali mi smo optimisti i svašta se može dogoditi u ovoj utakmici. Nismo se naročito pripremali, igrali smo svoju igru kako znamo i kako smo do sad igrali, igraćemo tako i protiv Borca. Poznajemo rivala dobro, svaka utakmica protiv njih je bila teška, tako nešto očekujemo i sutra."

Borac je na putu do finala eliminisao, u zapadnoj grupi, ekipe Željezničara Sport tim (0:6) i Krupu (2:0), dok je Sloga Meridian identičnim rezultatom, 2:1, iz daljeg takmičenja izbacila Slaviju i Radnik.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC