• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin osvojio titulu u Danskoj: Ostajem u Vejleu, o povratku u BIH ne razmišljam!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Bivši "borčevac" Vladimir Arsić sa Vejleom izborio plasman u dansku Superligu.

 Vladimir Arsić i Vejle plasirali se u dansku Superligu Izvor: Twitter/Vejle Boldklub/screenshot

Nakon Vladana Kovačevića koji je osvojio šampionsku titulu u Poljskoj sa Rakovom i Mijata Gaćinovića koji je postao prvak Grčke sa AEK-om, još jedan fudbaler sa naših prostora može se pohvaliti sezonom u kojoj je osvojio trofej.

Bivši igrač Borca Vladimir Arsić osvojio je prvu diviziju u Danskoj sa Vejleom i plasirao se u elitni rang – dansku Superligu.

"Nije bilo lako, jer nije lako od prvog do zadnjeg dana biti prvi na tabeli. Bilo je teško ali se dobro radilo i ispunili smo naš cilj. Imali smo definitivno i najbolju ekipu u ligi", rekao je na početku razgovora za MONDO Arsić, koji je zadovoljan zbog uspjeha ekipe, ali i ličnog napretka.

"Zadovoljni smo jer smo ispunili taj cilj, ja sam isto lično zadovoljan, proigrao sam ovu drugu polusezonu. Dobio sam povjerenje uprave, trenera, odigrao sam 7-8 utakmica ove polusezone, bilo je to prilično dobro i sve ide kako treba. Očekujem i sad produžetak saradnje", rekao je Arsić.

Iako mu ugovor ističe za nešto više od mjesec dana Banjalučanin kaže da ostaje u Vejleu u Vejleu.

"Moj agent i ja smo razgovarali sa klubom prije par dana, oni su izrazili želju da ja ostanem, ja isto tako želim da ostanem, tako da bi se to vjerovatno trebalo realizovati u toku sljedeće sedmice".

Danska mu, kako kaže, savršeno odgovara, a kvalitet fudbala je mnogo viši u odnosu na fudbal u BIH.

"Pošto imam iskustvo iz Premijer lige BIH poredio sam i mislim da je kvalitet fudbala u Danskoj mnogo viši, pa čak i u ovoj prvoj diviziji. Jedan od razloga su tereni, svi tereni su fenomenalni, igra se mnogo brži fudbal, puno jači fudbal i po mom mišljenju je prva doivizija kvalitetnia od PLBIH, a danska Superliga je još dvije stepenice više. Imao sam iskustvo da igram protiv Kopenhagena, vidi se da je to baš baš ozbiljan nivo", istakao je on.

U narednoj sezoni Vejle će igrati u najvišem rangu.

"Cilj je da opstanemo. Pošto Vejle zadnjih godina uđe u Superligu, pa ispadne, uđe pa ispadne, sada želimo da definitivno izborimo opstanak, pa da vidimo poslije možda da napravimo nešto više".

Arsić i njegovi saigrači imaju izuzetnu podršku navijača, pa je i šampionska titula burno proslavljena u gradu od oko 60.000 stanovnika.

"Proslava je bila fenomenalna. Mene je to malo iznenadilo pošto Vejle nije veliki grad, ali došlo je 10.000 ljudi i proslavili smo titulu. Imamo još jednu proslavu naredne sedmice, imamo zaista veliku podršku navijača, to zaista treba doživjeti".

Bivši štoper Borca i Leotara poručio je da ne planira da se još dugo vremena vraća u BIH.

"Niko me nije zvao, a iskreno nije mi ni cilj da se vraćam u Premijer ligu BIH bar još deset godina. Eventualno nekad pri kraju karijere, ali sad mi to nije u planu", zaključio je Arsić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC