• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Možemo da budemo ponosni! Borčevci zadovoljni ostvarenim – Ćetković želi još bolje, Mrkaić ne želi da njega ističu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Turbulentna, ali uspješna sezona", ocijenili su fudbaleri Borca koji su od ponedjeljka na zasluženom odmoru.

 Ćetković, Subić i Mrkaić o sezoni FK Borac Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Konačno odmor!

Zajedničkim ručkom fudbaleri i uprava banjalučkog Borca obilježili su kraj sezone u kojoj su se osvajanjem drugog mjesta u Premijer ligi BIH plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

"Naš prvenstveni cilj je bio da se plasiramo u Evropu što smo i uspjeli. Sezona je bila izuzetno teška, za mene teža nego prethodna, jer nismo ni igrali na svom terenu, mnogo smo se patili. Na kraju jakim radom smo osvojili drugo mjesto i možemo da budemo ponosni svi", istakao je golman Nikola Ćetković, koji je i zvanično čuvar mreže sa najviše utakmica bez primljenog gola u PLBIH – čak 12.

"Svaki golman raduje se kada ne primi gol, ta statistika me raduje, ali mislim da mogu još više i nadam se da ću to ostvariti naredne i u sljedećim sezonama".

Iako je Borac poražen u Doboju u posljednjem kolu nakom meča navijači su se zahvalili svom golmanu na dobrim partijama.

"Nama je puno srce kada vidimo navijače na tribini. Navijači su prepoznali tu moju borbenost i srce moje koje je banjalučko jer sam dijete Banjaluke, a bio sam ranije i sam jedno vrijeme na tribini. Drago mi je što možemo da se radujemo s njima poslije pobjeda i poraza i hvala im što su uvijek uz nas", poručio je golman Borca.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jedan od najzaslužnijih za uspjehe Borca bio je i napadač Momčilo Mrkaić koji je "proradio“ u drugom dijelu sezone.

"Ne razmišljam na taj način o svom individualnom učinku. Sezona je bila duga i teška, ali na kraju možemo reći da je bila uspješna. Bilo je uspjeha i padova, nekih teških momenata, ali je cjelokupni utisak pozitivan", skroman je Mrkaić koji je zabio het-trik u pobjedi 3:2 na gostovanju u Širokom Brijegu, koje je možda bilo i prekretnica sezone.

"Timski jeste ta utakmica protiv Širokog, tada se lomilo, tako da timski to možda jeste prelomna utakmica, a individualno bilo je još utakmica na kojima sam bio zadovoljan nekim svojim ličnim stvarima koje neko vidi ili ne vidi", rekao je Mrkaić.

Kapiten Aleksandar Subić dodao je da je sezona bila turbulentna, ali uspješna, a u njoj je stigao i do 200 utakmica u dresu crveno-plavih.

"Odigrao sam 200 utakmica u Velikanu iz Platonove, kad sam počinjao mogao sam samo da sanjam o tome. Iskreno odigrati 200 utakmica u nekom klubu nije malo, a pogotovo što je to u mom Borcu. Što se tiče mojih igara mislim da je to bilo dobro, ostvario sam neke svoje i klupske ciljeve. Iz mog ugla ovo je sigurno jedna uspješna sezona", rekao je Subić.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC