• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVAO REAL, NIJE HTIO U ZVEZDU, PA JEDVA NAŠAO KLUB: Srbin poslije devet mjeseci konačno dobio ugovor

Bivši reprezentativac Srbije Nikola Maksimović (32) se konačno vraća fudbalu.

 Nikola Maksimović ide u Hatajsport Izvor: Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO

Bivši reprezentativac Srbije Nikola Maksimović pronašao je novi klub, posle pauze od čak devet meseci. Prema informacijama iz Turske, Maksimović će karijeru nastaviti u Hatajsporu, klubu iz grada koji su u februaru pogodili razorni zemljotresi u kojima je igrač Kristijan Atsu izgubio život.

Dugo se čekalo da Maksimović izabere novu sredinu, pokušavao je da karijeru nastavi u Italiji, po mogućstvu u Seriji A, međutim nikako nije mogao da se dogovori po odlasku iz Đenove. Upravo je klub iz lučkog grada bio njegov poslednji na "čizmi", a pred njim je sada važno leto u kom mora da povrati formu kako bi narednu sezonu mogao da iznese, pošto je pauza ipak bila prevelika.

Maksimović se inače više puta dovodio u vezu sa Crvenom zvezdom, ali nije se vraćao na "Marakanu" pošto se svaki put zahvalio na pozivu. U međuvremenu, priznao je da je zvao i Karla Ančelotija da ga dovede u Real Madrid ako mu se "oslobodi mesto", ali ni Italijan nije imao prostora za Maksimovića.

On je ponikao u užičkoj Slobodi, a potom je stigao u Crvenu zvezdu koja ga je preko Apolona prodala u Torino 2013. godine. Igrao je tri godine za "bikove", a onda prešao u Napoli za 26 miliona evra. U početku nije bilo mnogo prostora za njega, išao je i na pozajmicu u moskovski Spartak, da bi 2021. godine potpisao kao slobodan agent za Đenovu, ali se nije zadržao u ovom klubu koji posrće. Što se tiče reprezentacije Srbije, odigrao je samo 25 utakmica i taj deo karijere obeležili su kiksevi.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC