• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DEJAN STANKOVIĆ OTIŠAO: "OVO JE BILA SAMOUBILAČKA MISIJA" Otvorio je dušu na rastanku: Bio sam RAZOČARAN!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Srpski trener više nije šef stručnog štaba Sampdorije. Za kraj je poslao emotivnu poruku.

 Dejan Stanković definitivno odlazi iz Sampdorije Izvor: Profimedia/Independent Photo Agency/Alamy Live News

"Ovo će biti posljednji meč", rekao je Dejan Stanković pred gostovanje Napoliju u završnom kolu sezone Serije A. "Neću biti ovdje sljedeće sezone. Bila je ovo veoma teška sezona, iz svakog ugla", dodao je on.

Povrh toga što je ispala iz lige, Sampdorija je prethodnih dana bila i egzistencijalno ugrožena, jer je postojala mogućnost da se spusti sve do amaterskog ranga i da krene ispočetka, ali je Masimo Ferero prihvatio ponudu vlasnika Lidsa Andree Radricanija da preuzme klub i da ga registruje za takmičenje u Seriji B.

"Klub je morao da donese odluku i shvatio sam to u razgovoru sa predsjednikom Markom Lanom. Donijeli su pravu odluku da sačuvaju Sampdoriju, na radost svih navijača, a tu ubrajam i sebe."

Stanković nije uspio da sačuva ekipu u ligi i napušta je poslije samo tri pobjede u 29 mečeva u Seriji A. Ipak, rekao je da je i u tako teškoj godini izvukao određene pouke. "Naučio sam ovdje kako da volim klub, kako da branim klub i hoću da zahvalim svima što su ostali uz nas. Nikad neću zaboraviti ovih osam mjeseci. Navijači su ove zaista tračak svjetlosti u ovom beskrajnom tunelu."

Ipak, Stanković je u oproštajnom intervjuu morao i da skine "sa duše" neke stvari.

"U profesionalnom smislu, situacija u klubu se drastično pogoršala poslije mog dolaska. Već u decembru bilo je teško, ali postao je ekstremno teško kada je bio završen prelazni rok. Na profesionalnom nivou sam bio razočaran, jer kada krenete u samoubilačku misiju, morate da pristanete na to što radite."

Za kraj, Stanković je zahvalio onima koji su bili svakog dana uz njega.

"Zahvaljujem svom stručnom štabu, svima koje sam ovdje upoznao, divnim ljudima... hvala igračima, bilo je teško, ali prošli smo kroz to zajedno i bili smo ujedinjeni do kraja. Žao mi je jer sam profesionalac, poštujem ovaj dres i klub. Hvala navijačima Dorije na podršci."

Mladi srpski trener počeo je sezonu na klupi Zvezde, koju je napustio nakon neuspjeha u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Makabi Haife, a Sampdoriju je preuzeo u oktobru 2022. Bio je to njegov drugi klub u samostalnoj trenerskoj karijeri.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC