• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šeici iz Pariza stižu kod Dejana Stankovića! Preokret u italijanskom velikanu - već imaju PSŽ, sad hoće i Sampdoriju!

Autor Dragan Šutvić

Srpski trener mogao bi da ostane u klubu koji dobija nove vlasnike i samim tim veće ambicije za naredne sezone.

 šeici kupuju sampdoriju Izvor: Profimedia

Haotična sezona Sampdorije koja je ispala iz Serije A dok je na njenoj klupi sjedio Dejan Stanković, a zatim dobila prijetnju da bi mogla i u četvrtu ligu zbog problema sa finansijama, ipak bi mogla da ima srećan kraj. Kako prenose mediji iz Italije, slavni tim iz Đenove ugledao je svjetlo na kraju tunela - u klub bi mogla da stignu novi vlasnici. Nezvanično, vlasnik Lids junajteda Andrea Radricani blizu je kupovine Sampdorije, a manjinski partneri u ovom poslu biće mu šeici koji posjeduju Pari Sen Žermen!

Ukoliko se to desi u bliskoj budućnosti, prvi cilj biće finansijska stabilizacija kluba odnosno izmirivanje nagomilanih troškova. Nema sumnje da bi ambicije novih vlasnika bile povratak u elitni rang italijanskog fudbala, pa bi srpski trener na klupi tima iz Đenove - ukoliko ostane u klubu - dobio ozbiljan budžet za sklapanje novog tima.

Podsjećamo, Sampdorija zbog problema prethodne zime nije mogla mnogo da troši, iako je svima bilo jasno da je jedan od najugroženijih timova u ligi. Na kraju su i ispali iz Serije A jer su u prelaznom roku dovodili samo igrače bez ugovora i na pozajmice, što nije bilo dovoljno da se izdrži jak tempo u finišu sezone. Na sve to gomilali su se dugovi, pa čak ni igrački kadar koji nije pretjerano jak nije redovno dobijao platu.

Zbog svega toga, ali i loših rezultata tima, Dejan Stanković je podnio ostavku koja nije prihvaćena. Sada će u Đenovi, očigledno, duvati drugačiji vjetrovi, pa ostaje da se vidi da li će bivši trener Crvene zvezde pokušati da vrati klub u Seriju A ili je riješio da potpuno odustane od posla u ovom klubu. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC