• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fenomenalna atmosfera u Napulju: Fešta na "Maradoni" - Napolitanci slave "skudeto", a Kvaljarela u suzama! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dok su s jedne strane fudbaleri i navijači Napolija slavili titulu, prvu poslije više od tri decenije, na drugoj strani uplakani su bili igrači Sampdorije, koje je predvodio nekadašnji golgeter Napolitanaca Fabio Kvaljarela, zbog ispadanja iz Serije A.

 Fabio Kvaljarela Izvor: Twitter/Lega Serie A

Navijači Napolija već danima, sedmicama, mjesecima slave osvajanje trećeg "skudeta" u klupskoj istoriji, a prvog poslije čak tri decenije!

Tim Lučana Spaletija dominirao je tokom skoro cijele sezone u Seriji A, nekoliko kola prije kraja prvenstva bilo je jasno da će titula završiti u Napulju, a samo se čekala zvanična potvrda.

Nakon što je to i matematički potvrđeno, ostalo je da se odradi ostatak sezone, a posljednji ovosezonski meč "partenopei" odigrali su danas pred svojim navijačima, koji su do posljednjeg mjesta ispunili stadion "Dijego Maradona" u duelu sa Sampdorijom. I vidjeli su svog tima pobjedu rezultatom 2:0 (0:0).

Slavili su domaći fanovi na krcatim tribinama, pred početak utakmice razvukli ogromnu šetalicu na kojoj je bio lik pokojnog Dijega Armanda Maradone, koji je 1990. donio drugu i posljednju titulu u grad pod Vezuvom. Morali su da čekaju pune 33 godine da se pehar vrati u Napulj, ali su dočekali, i znali su to da proslave na stadionu koji je dobio ime po fenomenalnom Argentincu.

S druge strane vladala je dijametralno suprotna atmosfera. Sampdorija je ispala iz Serije A, Dejan Stanković nije uspio da zadrži Đenovljane u eliti, a veliko je pitanje kakva budućnost čeka ovaj klub. Da li će Srbin, koji je nešto ranijhe podnio i ostavku ali je ona odbačena, ostati na klupi? Da li će Sampdorija igrati u Seriji B ili će u stečaj, pa će morati u četvrti rang takmičenja? Mnogo je pitanja za slavni đenovski klub, a odgovori se, barem za sada, ne naziru.

Nije bilo lako ni Fabiju Kvaljareli, dugogodišnjem fudbaleru Napolija, koji je sada u rodni grad vratio kao igrač Sampdorije. Prekaljeni golgeter je u suzama dočekao ovacije sa tribina, jer fenomenalna karijera približila se kraju i bio je ovo posljednji put da će 40-godišnji napadač zaigrati na kultnom stadionu u Napulju.

Pogledajte kako je Kvaljarela dočekan u Napulju, gdje je igrao u periodu od 2009. do 2010. godine.

Golove su postigli Viktor Osimen (iz penala) i Đovani SImeone, oba u drugom poluvremenu, za rutinsko slavlje protiv "fenjeraša".

Dodajmo da su nagrade stigle i za pojedinačne uspjehe. Spaleti je očekivano proglašen za najboljeg trenera u sezoni, najbolji strijelac i napadač je Viktor Osimen (današnji gol bio mu je 26, za zasluženu titulu Kapokanonijere), najviše tokom sezone pokazao je debitant Kviča Kvaratskelija, koji je proglašen za najboljeg igrača Serije A. Nagrada za najboljeg defanzivca lige otišla je u ruke Min-Đae Kima, takođe fudbalera Napolija. 



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC