• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UTAKMICE PROTIV ZVEZDE NAJTEŽE, O NJIMA SE JOŠ PRIČA! Arigo Saki opet u Beogradu: Na Marakani je i Milan postao veliki

Legendarni italijanski trener Arigo Saki boravi u Beogradu i naravno da ne zaboravlja mečeve protiv Crvene zvezde.

 Arigo Saki o Crvenoj zvezdi Izvor: MN PRESS

Legendarni italijanski trener Arigo Saki (77) boravi u Beogradu kao promoter osmog italijanskog kampa za djecu fudbalere. Kamp će biti održan na terenima FK Voždovac od 26. do 30. juna i namijenjen je za djecu uzrasta od sedam do 14 godina. Prisustvo takvog fudbalskog velikana bilo je inspirativno i za predstavnike medija, koji su u organizaciji Banke Inteza razgovarali sa bivšim tvorcem šampionskog Milana, sa kojim je osvojio titulu prvaka Evrope 1989. i 1990, dok je sa reprezentacijom Italije učestvovao u finalu Svjetskog prvenstva u Americi 1994. godine.

"Prije svega, želio bih da kažem da mi je izuzetno zadovoljstvo da sam opet u Beogradu, gdje sam boravio povodom utakmica svojih timova. Bio sam ovdje na meču Milana i Zvezde, a i kao trener Atletiko Madrida, u meču protiv Obilića 1998. godine", rekao je Saki.

Te utakmice protiv Zvezde su kultne, jer je zbog magle beogradski susret crveno-bijelih i rosonera igran 1988 tokom dvije večeri i na kraju su prošli Italijani, koje su predvodili Holanđani Gulit, Van Basten, Rajkard... Te sezone bili su i šampioni Evrope.

"O toj utakmici se još priča i na njoj smo se i mi gradili kao klub. Imao sam sreće da sam vodio velike igrače, odlične ljude, da sam imao predsjednika koji je pružao snažnu podršku. Te utakmice protiv Zvezde su bile među najtežima dok sam vodio Milan".

U ljeto 1998, Saki je na čelu Atletiko Madrida lako eliminisao Obilić u Kupu UEFA, iste sezone u kojoj je Obilić počeo kvalifikacije za Ligu šampiona i ispao od Bajerna. U Španiji je bilo 2:0 za Sakijev tim, a u Srbiji 1:0.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC