• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba u Superligi - legendarni fudbaler vodi srpski klub!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekada jedan od najboljih ruskih fudbalera sada će imati izazov karijere u srpskom fudbalu.

 Aleksandr Keržakov trener Spartaka iz Subotice Izvor: Profimedia/SOPA Images Limited/Al

Jedan od najboljih ruskih fudbalera svih vremena od ovog ljeta će raditi u srpskom fudbalu, tačnije u Superligi! Fudbalski klub Spartak iz Subotice predstavio je novog šefa stručnog štaba, a to je ni manje ni više nego Aleksandr Keržakov (40), nekada ubojiti ruski golgeter koji je sada na početku nove karijere.

Nakon izazova koje je legendarni napadač imao u mlađim reprezentativnim kategorijama, zatim u Tomu, Nižnjem i na Kipru, vrijeme je za početak njegove srpske avanture - stigao je u Suboticu da zamijeni Milana "Švabu" Milanovića i da plavo-bijele udalji od zone ispadanja kojoj su opasno približili u prethodnoj sezoni.

"Aleksandr Keržakov je novi šef stručnog štaba Spartaka. Ugovor je potpisan na godinu dana uz mogućnost produžetka na još jednu sezonu", navodi se u objavi na zvaničnom nalogu tima iz Subotice, uz fotografiju sa plavo-belim dresom. Pogledajte objavu Subotičana:

Keržakov je tokom bogate igračke karijere nosio dres Zenita iz Sankt Peterburga, Sevilje, Dinama iz Moskve i ponovo Zenita, koji ga je tokom jedne sezone pozajmio Cirihu. Kroz karijeru je tri puta bio šampion Rusije sa Zenitom i osvojio je još četiri domaća trofeja, dok je u dresu Sevilje osvojio Ligu Evrope, Kup kralja i Superkup Španije. Trofej u kupu osvojio je i sa Cirihom, dok je kao član Zenita bio najbolji strijelac ruske Premijer lige.

U dresu nacionalnog tima odigrao je 91 meč i po tom parametru je šesti igrač u istoriji reprezentacije. Godinama je bio i najbolji strijelac reprezentacije Rusije sa 30 postignutih golova, a sada tu titulu deli sa Artjemom Dzjubom, nesuđenim napadačem Crvene zvezde.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC