• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barišić sabrao utiske nakon debija u reprezentativnom dresu: "Posebna je emocija slušati himnu, ponosan sam"

Autor Haris Krhalić

Evo šta je Adrian Leon Barišić rekao nakon debija za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

 Adrian Leon Barišić izajve nakon debija Izvor: FS BiH

Reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od ekipe Portugala rezultatom 3:0, u trećoj kvalikacionoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Odlično su „zmajevi“ parirali Portugalu, ali je pogodak na samom kraju prvog poluvremena dodatno “pogurao“ Portugalce, koji su na kraju zasluženo slavili.

Na stadionu Luž, u dresu naše reprezentacije sinoć je od prve minute zaigrao Adrian Leon Barišić. Za ovog mladog štopera, ovo je bio prvi nastup u nacionalnom dresu.

Barišić je odmah nakon meča govorio za BHT1 te je dao svoje viđenje sinoćnje utakmice.

„Žao mi je zbog rezultata, mislim da je prevelik, pogotovo ako gledamo prvo poluvrijeme. Pogotovo mi je žao što smo primili taj pogodak krajem prvog dijela. Imali smo dvije odlične prilike, kvalitetno smo se nosili s njima, a onda smo u zadnjoj minuti, u najgorem mogućem vremenu, primili taj pogodak. To nas je malo 'ubilo'“, rekao je Barišić.

Barišić je potom govorio i kako se osjeća nakon debija.

"Emocije su pomiješane. Ponosan sam što sam debitovao za svoju državu. Posebna emocija je slušati himnu i još igrati pred 80 hiljada ljudi. Nažalost, na kraju je taj osjećaj pomiješan sa tugom. Mislim da smo zaslužili više, ali ovo je mlada ekipa koja će se dizati i mislim da će to samo biti bolje i bolje".

Pred „zmajevima“ je već utorak novi kvalifikacioni meč, a protivnik će biti reprezentacija Luksemburga. Kada je u pitanju ova utakmica Barišić nema dileme.

„Sve osim tri boda je neuspjeh. To nam je jako bitna utakmica, bitnija i od ove“, zaključio je Barišić.

Izvor: Screenshot

 Pored Barišića, prve minute za reprezentaciju BiH sinoć su upisali i Said Hamulić te Dal Varešanović. Prvotimac Sarajeva je nakon utakmice govorio za oficijalni sajt FS BiH.

"Mislim da je rezultat možda i previsok, s obzirom na dešavanja na terenu. Oni su svoje prilike iskoristili, mi nismo. Imali smo veliku šansu u prvom poluvremenu, da smo to iskoristili možda bi utakmica otišla u drugom pravcu. Sigurno da je velika čast i zadovoljstvo što sam debitovao za reprezentaciju i moju domovinu. Želim se zahvaliti selektoru na prilici", rekao je Varešanović.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zole

Čuj slušanje himne ,vjerovatno si i pjevao na sav glas

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC