• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MORALI SMO DA SKANDIRAMO "KOSOVO JE SRBIJA" U PRIŠTINI! "Nas je bilo 40, a njih 14.000 - evo šta smo tada doživjeli"

Autor Dragan Šutvić

Rumuni se oglasili poslije utakmice na kojoj su skandirali Srbiji u Prištini.

 rumunski navijači skandirali kosovo je srbija u prištini  Izvor: Youtube/ k!d00

Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije skandirali su "Kosovo je Srbija" na stadionu "Fadil Vokri" u Prištini. Njih 40-ak skandiralo je i "Srbija, Srbija", kao i "Rumunija, Rumunija", a ostatak stadiona je zviždao. Prema pisanjima navijačkih portala na društvenim mrežama, oni su ušli na stadion dok je meč trajao.

"Nakon što su domaćini otežali pristup utakmici, nizom veoma restriktivnih mjera pristupa, uspjeli smo da uđemo na stadionu krajem prvog poluvremena", saopštila je u nedjelju navijačka grupa rumunske reprezentacije. "Iako nas je bilo samo 40 na stadionu punom 14.000 Kosovara, pretpostavljali smo da ćemo bez obzira na rizike i posledice, uraditi baš ovo usred njihovog stadiona i reći im pravo u lice na stadionu i u takozvanom 'glavnom gradu', kao što smo radili i na posljednjim mečevima sa Srbijom u Beogradu i Bukureštu, na mnogo prijateljskijem terenu".

"Očekivano... Pripadnici žandarmernije, policije, policijski službenici i lokalni službenici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su nas na par sati, bili smo vezanih ruku iza leđa i osvetili su nam se u policijskoj stanici", piše između ostalog u saopštenju navijača.

Utakmica je odigrana u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i završena je bez pobjednika (0:0). Poslije takvog skora, Rumunija je ostala na drugoj poziciji sa dva boda manje od Švajcarske, koja će gostovati u septembru na Kosovu.

Taj meč biće sigurno veoma ispraćen i zbog činjenice da značajan broj Švajcaraca albanskog porijekla igra za reprezentaciju i da njihovo porijeklo vodi upravo sa Kosova, poput kapitena Granita Džake, koji je poreklom iz Podujeva, ili Đerdana Šaćirija, rođenog u Gnjilanu.

Džaka je kao kapiten predvodio Švajcarsku na utakmici u Srbiji u martu ove godine, kada je Bjelorusija dočekala njegov tim u Novom Sadu. Upravo je Džaka postigao jedan od pet golova u ubjedljivom trijumfu svog tima, 5:0. Reprezentacija samoproglašene republike u ponedjeljak igra upravo protiv Bjelorusije u Budimpešti. Poznato je da Bjelorusi neće moći da igraju utakmice kao domaćini na svom terenu do daljnjeg, zbog rata u Ukrajini.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC