• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžibegić očekuje pobjedu protiv Luksemburga: Straha nema, očekujemo pobjedu

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

"Zmajevi" žele da opravdaju ulogu favorita u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

 Faruk Hadžibegić i Edin Džeko najavili utakmicu BiH Luksemburg Izvor: Promo/FS BiH

Večeras je na stadionu "Bilino polje" u Zenici održana službena konferencija za medije reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Luksemburgom.

Predstavnicima medija su se obratili selektor Faruk Hadžibegić i kapiten Edin Džeko, a selector "zmajeva" prvo je prokomentarisao zdravstveni bilten.

"Ahmedhodžič je jutros imao pretrage, nalazi su dobri ali se žalio na bol pa ćemo na treningu da vidimo u kakvom je stanju. Barišić takođe vuče povredu, ali vjerujem da će biti sve u redu sa njim. Doktorski tim je uradio sve da svi igrači budu spremni za utakmicu. Očekujem da ćemo se kolektivno bolje osjećati nakon dugog puta. Ova reprezentacija ima odličnu perspektivu sa mladim igračima", rekao je Hadžibegić.

On je odgovorio i na pitanje o igračima Luksemburga koji su izbačeni iz tima, te je prokomentarisao protivnika:

"Ne gledam ko fali protivniku na terenu jer meni nedostaje nekoliko prvotimaca. Znamo da na ovom okupljanju nismo mogli računati na Krunića, Demirovića i Hadžikadunića. Pravimo roster da imamo zamjene i da možemo doći do vrha. Pokušavamo u svakoj utakmici napraviti odgovarajuće promjene kako bismo ugrozili protivnika. Pred nama je još sedam utakmica, šest nakon sutrašnje. Gledaćemo da napravimo najadekvatniju ekipu koja će biti kandidat za drugu poziciju u grupi. Strah ne postoji. Respektujemo Luksemburg, ali smo oprezni jer nismo kompletni."

Bh. tim je do sada u svim međusobnim duelima bio bolji od Luksemburga, na pitanje da li će tako biti i sutra Džeko je odgovorio:

"Dosadašnji učinak protiv Luksemburga nam ništa ne znači, svaka utakmica je drugačija. Prije par mjeseci smo govorili o tome da ovo nije Luksemburg od prije desetak godina, a to su pokazali zadnjim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, ali mi smo spremni. Očekuje nas bitna utakmica u kojoj moramo pobijediti i osvojiti nova tri boda. Još uvijek je sve otvoreno."

Džeko je još dodao:

"Kad pogledate naš raspored igrali smo tri utakmice sa tri najbolja protivnika u grupi, očekivali smo barem bod više koji bi oduzeo Slovacima dva. Treba obratiti pažnju i na to da nam je nedostajalo par bitnih igrača. Sigurno da je ova sutrašnja utakmica ključna. Zadnje kvalifikacije su bile dobre za mlade igrače, da uđu u ekipu i steknu iskustvo igranja za nacionalni tim. Od njih se očekuje da uskoro budu nosioci igre. Zadnjih godina smo dobili dosta mladih igrača koji mogu biti bitni za budućnost, posebno na pozicijama gdje smo bili deficitarni. Na nama iskusnijim je da im pomognemo, ali svi treba da pokažu kvalitet na terenu. Cijenimo i respektujemo protivnika, ali igramo pred našim navijačima i moramo da pokažemo ono što se očekuje od nas", zaključio je kapiten reprezentacije BiH.

"Zmajevi" će večeras u TC FS BiH u Zenici odraditi službeni trening pred sutrašnji meč.



Standings provided by Sofascore

(MONDO/FS BiH)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC