• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac odgovorio na prozivke Krupe: Nismo pristali na njihov zahtjev nauštrb BSK-a sa kojim sarađujemo!

Autor Dragan Šutvić

Banjalučki premijerligaš odgovorio je na prozivke iz kanjona Vrbasa.

 borac stadion.jpg Izvor: MONDO

Fudbalski klub Krupa kao prošlosezonski šampion Prve lige Republike Srpske nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH, a kao jednog od krivaca za takvu situaciju označili su Fudbalski klub Borac.

Iz kanjona Vrbasa istakli su da banjalučki premijerligaš nije htio da im na korištenje ustupi Gradski stadion, koji posjeduje reflektore, kako bi nesmetano mogli da se takmiče u eliti. Nije se dugo čekalo na reakciju kluba iz Platonove ulice, čije saopštenje, koje potpisuje predsjednik UO FK Borac Milan Tegeltija, prenosimo u cjelosti.

"Žao nam je što FK Krupa nije uspio da dobije licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH, ali ovim putem želimo da se osvrnemo na optužbe koje su izrečene na račun našeg kluba.

FK Borac zajedno sa FS BiH finansirao je postavljanje nove hibridne podloge na Gradskom stadionu u Banjaluci, a sve sa ciljem da podigne kvalitet infrastrukture, te da našim igračima, ali i navijačima, omogući najbolje uslove za utakmice koje se igraju na našem stadionu.

Hibridna podloga koja je postavljena zahtijeva i stroga pravila održavanja, pa tako i naši fudbaleri teren Gradskog stadiona u Banjaluci koriste samo za odigravanje utakmica, a na njemu treniraju jednom sedmično.

FK Borac nedavno je potpisao ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa FK BSK, koji će ove sezone nastupati u Prvoj ligi Republike Srpske, a koji planira da krene u rekonstrukciju svog terena.

Shodno potpisanoj saradnji, fudbaleri BSK-a svoje utakmice igraće na Gradskom stadionu u Banjaluci tokom izvođenja radova na zamjeni travnate podloge na stadionu FK BSK i izgradnji prateće infrastrukture.

S tim u vezi, nismo mogli pristati na zahtjev FK Krupa da im se odobri korišćenje Gradskog stadiona u Banjaluci, a nauštrb kluba sa kojim imamo potpisan ugovor o zvaničnoj saradnji.

Smatramo da Gradski stadion u Banjaluci ne može da bude domaćin za tri kluba tokom takmičarske sezone, te da bi preveliki broj odigranih utakmica u malom vremenskom periodu naškodio planiranom održavanju terena.

Jedini motiv FK Borac je da zaštiti svoju infrastrukturu i investiciju koja je veliki zalog za dalji razvoj našeg kluba i ne želimo da se bavimo bila kakvim drugim insinuacijama vezanim za ovu priču, niti da se bavimo optužbama da smo direktni krivci za to što FK Krupa nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH.

FK Krupa želimo puno sreće u daljem radu", navedeno je u saopštenju crveno-plavih.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dado

FK Krupa na Vrbasu je zaslužila da igra Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Gradski stadion nije ničija privatna svojina, a najmanje od "dudukovih" rodjaka i prijatelja, te svakakvih klošara. Izmedju ostalog nebi FK Krupa ni igrala utakmice na gradskom stadionu, to svi znaju...Zato su neophodne promijene, treba da plate Kaja, Tegeltija, a i duduk.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC