• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac otputovao na Zlatibor: "Ekipa je nova, pred nama je mnogo posla, ali vjerujemo da ćemo biti uspješni!"

Autor Dragan Šutvić

Crveno-plavi su ovog jutra krenuli put srbijanske planine.

 ekipa.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca otputovali su jutros na Zlatibor, gdje će tokom naredne dvije sedmice odraditi najvažniji dio priprema za predstojeću takmičarsku sezonu.

Crveno-plavi će na srbijanskoj planini odigrati četiri kontrolne utakmice, a prva je zakazana za četvrtak (29. jun), kada će igračima Vinka Marinovića rival biti Crvena zvezda. Četvrtog dana jula Borac će ukrstiti koplja sa Železničarom iz Pančeva, novim učesnikom Superlige Srbije, dok su za 9. jul zakazani dueli sa Jedinstvom Putevi i Radničkim 1923.

"Mislim da sa ovim igračima sa kojima sam radio ovdje mogu da budem zadovoljan. Malo mi je rad remetila činjenica da nismo bili kompletni, s obzirom da smo bili bez mladih reprezentativaca BiH koji su imali utakmicu (protiv Turske, op.a.), tako da skoro i nisu bili sa nama. Sad je već situacija drugačija, idemo i na Zlatibor i manje-više smo svi na okupu. Očekujemo u ovih par dana da ćemo uspjeti da dođemo do nekih novih igrača koji su nam potrebni, tako da možemo da se pripremamo za ono što nas čeka. Sigurno je da nas očekuje težak protivnik u drugom evropskom pretkolu, sa druge strane i u prvenstvu, tako da ćemo ove dvije nedjelje rada na Zlatiboru pokušati da maksimalno iskoristimo", rekao je trener Borca pred polazak.

Pred njim, ali i ekipom, s obzirom na velike promjene u igračkom kadru, mnogo je posla.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

 "Radićemo na svim linijama tima, ekipa se umnogome promijenila, tako da moramo dosta da radimo, i u odbrani i u napadu. Uvijek je to jedan težak posao, zahtijeva vrijeme, ali moramo da budemo brzi tako da očekujem da ćemo u tome uspjeti u vremenu koje imamo ispred sebe", poručio je Marinović.

Sa pojedinim igračima kojima su istekli ugovori prošle sezone saradnja je produžena, neki su napustili klub (Tatar, Piščević, Vojnović), a sa nekima, poput Ninkovića, Mrkaića, Lazića… situacija je još uvijek "u magli".

"Nisu sa nama na pripremama, za sad je takva situacija. Vidjećemo da li će se nešto promijeniti u narednom periodu. Bliže su odlasku jer su im ugovori istekli, sa nekim igračima je razgovarano, tako da u ovom momentu više ništa ne zavisi od nas", poručio je Marinović.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Jedan od onih koji je produžio ugovornu obavezu sa banjalučkim premijerligašem je Jakov Blagaić.

"Iza nas su dvije nedjelje rada, jednu utakmicu smo odigrali i sada krećemo na Zlatibor. Mislim da je najbitnije da se dobro pripremimo za sve ono što nas čeka, da se dobro spremimo i fizički i psihički za predstojeću utakmicu u Evropi i da odradimo sve što trener traži od nas", poručio je Blagaić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Sergej Dojčinović podvlači da je ekipa već sada, nakon 14 dana rada, na veoma dobrom nivou.

"Nakon dvije sedmice u Banjaluci spremni smo za polazak na Zlatibor gdje ćemo takođe boraviti 14 dana. Odigrali smo već jednu kontrolnu utakmicu i pokazali da smo na pravom putu. Tamo ćemo odigrati još četiri meča, naredni je protiv Crvene zvezde koja je veliki izazov i ta utakmica će nam dodatno pokazati u kojem se stanju nalazimo. Atmosfera je predobra, novi igrači su se dobro uklopili, pokazuju da su dobri igrači ali i kvalitetni ljudi", istakao je desni bek crveno-plavih.

Na spisku igrača koji putuju na Zlatibor našli su se: Bojan Pavlović, Nikola Ćetković, Mladen Jurkas, Sergej Dojčinović, Zoran Kvržić, Filip Račić, Aleksandar Subić, Milijan Kovačević, Nikola Pejović, Ranko Jokić, Savo Šušić, Petar Samardžija, Janez Pišek, Fedor Predragović, Stefan Fićović, Vasilije Terzić, Hoze Rikardo Kortes, Damir Hrelja, Nemanja Mihajlović, Enver Kulašin, David Vuković, Jovo Lukić, Stefan Marčetić, David Čavić i Jakov Blagaić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC