• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stigao je "Baharov Aleksandar Katai" - MORA ODMAH DA BLISTA: Dominirao po Evropi, sad je spreman za Ligu šampiona!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nigerijski fudbaler Piter Olanjinka novi je igrač Crvene zvezde i jedno od najvećih pojačanje pred grupnu fazu Lige šampiona naredne jeseni.

 Piter Olanjinka stigao u Crvenu zvezdu Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda je još početkom godine uradila dva velika posla pred Ligu šampiona - potpisali su mladi reprezentativac Novog Zelanda Marko Stamenić i ofanzivac Piter Olanjinka, koji je do sada nosio dres Slavije iz Praga! Nakon igrača koji ima srpsko porijeklo, u crveno-bijelom dresu sada je predstavljen i Nigerijac od kojeg se očekuju golovi, ali i dominacija uz lijevu aut-liniju, tamo gdje je godinama bio Aleksandar Katai kao najbolji Zvezdin igrač.

Tokom prvog obraćanja javnosti kao igrač Crvene zvezde Piter Olanjinka se dotakao i Aleksandra Kataija, odnosno njegove uloge u timu, ali je reč prvo imao sportski direktor. Mitar Mrkela je, kao i kod svih pojačanja ovog ljeta, predstavio novog fudbalera srpskog šampiona.

"Zadovoljstvo mi je da predstavim još jedno pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku. Olanjinka dolazi iz Slavije Prag kao slobodan igrač. Tamo je bio najbolji fudbaler, ujedno je i reprezentativac Nigerije. Nosi veliko iskustvo igranja u evropskim takmičenjima, a prošle sezone je postigao četiri gola u Ligi konferencija i 11 pogodaka u prvenstvu. Vjerujem da će biti veliko pojačanje za Zvezdu, posjeduje karakteristike koje smo tražili kod igrača za njegovu poziciju i siguran sam da naš tim sa njim dobija novu fizionomiju i snagu", rekao je sportski direktor Mrkela i otkrio još jedan detalj o možda i posljednjem pojačanju ovog ljeta:

"Trebalo bi da uskoro završimo jedan posao. Ostali su tehnički detalji, ali neću o imenima. Kada je riječ o odbrani, imamo dosta fudbalera koji mogu da pokriju pozicije u defanzivi i za sada nije u planu da ikog dovodimo, ali će svakako to zavisiti i od odlazaka."

Novi krilni napadač crveno-bijelih, koji može da igra i kao klasičan centarfor, odnosno iza najisturenijeg igrača, već je posjetio Beograd i stadion koji će mu narednih sezona biti dom. Ispratio je mečeve Crvene zvezde nakon što se dogovorio sa srpskim klubom, zna šta da očekuje od saigrača i ne vidi ih kao konkurenciju jer imaju iste ciljeve... 

"Imao sam već priliku da posjetim stadion i oduševljen sam Marakanom. Sjajno je biti u Zvezdi, osjećam se odlično, svi su me lijepo dočekali i jedva čekam da zaigram. Gledao sam tokom proljeća nekoliko Zvezdinih mečeva, vidio sam da imamo dosta kvalitetnih igrača i sjajan tim. Dolazak u Zvezdu je veliki korak za moju karijeru. Svjestan sam da je korak naprijed, a promjena, iako nije laka, ide uz posao fudbalera. Ovo je novi izazov koji sam postavio pred sebe. Svjestan sam da je Katai izuzetno kvalitetan, ali ja igram isturenije, više kao napadač. Svakako, ne gledam nikog kao konkurenciju, tu smo da pravimo zajedničke uspjehe", naveo je novi fudbaler crveno-bijelih. 

Novinari su upitali Pitera da li se konsultovao oko transfera sa nekadašnjim igračem Zvezde Srđanom Plavšićem, što je Nigerijac potvrdio!

"Nismo mnogo pričali, na pozajmici je u drugom klubu, ali ono što sam čuo je bilo sve najbolje o Zvezdi", rekao je Olanjinka, a zatim pričao o sebi: "Za mene je najvažnije da ekipa pobjeđuje, ipak najviše volim da postižem golove, ali osjećam se lijepo i kada asistiram. Još uvijek ne mogu da uporedim koja je ekipa bolja, ali ću znati odgovor na to pitanje kada budem počeo da treniram sa saigračima u Zvezdi. Što se tiče utakmice sa Interom, daću sve od sebe da ponovim te igre u Zvezdinom dresu i oduševim navijače. Kada sam se povrijedio 2017. godine, zaista mi nije bilo lako. Po povratku sam izabrao broj 14 i on mi je definitivno drag."

Ovako je predstavljen u Zvezdi:

Novi fudbaler Crvene zvezde.
Izvor: YouTube/Crvena zvezda

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC