• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"SINJSKI DIJAMANT" OTIŠAO IZ SRPSKOG FUDBALA! Het-trik u Superligi, tužba klubu, pa povratak kući poslije 11 godina

Hrvatski fudbaler Ante Vukušić, nekada najtalentovaniji igrač Hajduka iz Splita, završio sa Kolubarom iz Lazarevca i pojačao NK Varaždin.

 Ante Vukušić potpisao za Varaždin Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Nekada najveći talenat Hajduka iz Splita, prethodnog ljeta "bomba" u srpskom fudbalu kao pojačanje Kolubare iz Lazarevca, a danas povratnik u Hrvatsku. Nakon više od decenije Ante Vukušić se vraća u rodnu zemlju, kao jedini seniorski reprezentativac Hrvatske koji je nastupio u srpskoj Superligi.

Po informacijama koje stižu iz susjedne zemlje, Vukušić će postati novi napadač NK Varaždin, a pripremama ekipu u Sloveniji priključio se i prije nego što je zvanično potpisao ugovor. Detalji nove saradnje u karijeri golgetera koji je često mijenjao adrese biće poznati narednih dana, a njegov povratak u Hrvatski fudbal mogao bi da znači i nešto veće ambicije Varaždinaca koji su prethodnu sezonu završili na diobi pete pozicije sa Istrom.

Ante Vukušić je posljednji put za hrvatski klub igrao prije 11 godina, u avgustu, na početku sezone 2012/13. Tada ga je Hajduk, kao najtalentovanijeg igrača u klubu i najmlađeg kapitena u istoriji procao Peskari, a putovanje hrvatskog napadača tu je tek počelo. Uslijedile su pozajmice u Švajcarsku i Belgiju, zatim igranje u Njemačkoj, Rusiji, Poljskoj, Sloveniji, Rumuniji, ponovo Italiji, Bosni i Hercegovini i na kraju Srbiji, gdje je proveo godinu dana.

Za to vrijeme nam je ispričao kako je pet godina profesionalno igrao bez plućnog krila i kako je plakao kad je napustio Split, a u dresu Kolubare imao je i sjajnih poteza. Protiv ekipe Čukaričkog je postigao het-trik, bio je strijelac i protiv Radničkog iz Niša, uz još dvije ligaške asistencije. Dobar dio sezone propustio je zbog sukoba sa klupskim čelnicima, jer platu nije dobijao na vrijeme.

Zbog toga je Ante Vukušić nedavno "presavio tabak" i tužio Lazarevčane, a FIFA je izrekla zabranu registrovanja novih igrača Kolubari dok se ne izmire dugovanja. U međuvremenu zeleno-crni imaju i drugih problema jer se trenutno ne zna u kojem rangu srpskog fudbala će se takmičiti -je postigao het-trik, bio jeali su (ili su izbačeni) iz Superlige, ali zbog odluke UEFA ta kazna je privremeno zamrznuta i konačna odluka tek treba da se donese.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC