• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TEŠKO LJETO ZA MILANA BORJANA: Zvezda ga "precrtala", a sad se priča i o bankrotu - problemi za Kanadu

Reprezentacija golmana Milana Borjana je u velikim problemima, Kanađani nemaju novca.

 Fudbalski savez Kanade pred bankrotom Izvor: ATA Images/Dušan Milenković

Nakon osvajanja treće uzastopne duple krune i šeste titule sa Crvenom zvezdom, novi trener Barak Bahar obavijestio je kapitena kluba Milana Borjana da nije u njegovim planovima za novu sezonu. Zbog toga je Borjan odmah otišao na pozajmicu u Slovan iz Bratislave, a čini se da tu nije kraj njegovim ljetnim problemima - pošto muku muči i reprezentacija Kanade za koju nastupa već godinama.

Državni tim je otputovao na Gold Kup u Sjedinjene Američke Države, ali je pitanje da li će nastupiti tamo pošto su reprezentativci ogorčeni na Fudbalski savez Kanade. Razlog je novac, a to nije prvi put - pošto su fudbaleri pretili sankcijama i uoči Svjetskog prvenstva u Kataru na kome je Milan Borjan takođe branio.

Fudbaleri su otputovali u "ekonomskoj klasi", što ne priliči fudbalskim reprezentativcima, a generalni sekretar Saveza Džejson de Vos priznao je da se priča čak i o bankrotu!? "Mi smo sada u pravnim borbama. Čak ni bankrot nije neizbježan. Ipak, moramo da istražimo šta podrazumijeva bankrot i kako bi to moglo da utiče na naš Fudbalski savez Kanade u budućnosti", rekao je on za kanadske medije.

Prethodno je FS Kanade ostao bez predsjednika, jer je Nik Bontis zbog finansijskih problema Saveza podnio ostavku, istakavši da nemaju dovoljno novca da realizuju sve što su zamislili. Njihov budžet je tek 2,4 miliona dolara, što je za više od sedam miliona manje nego prethodne sezone, pa je pitanje šta će biti sa njima u budućnosti.

Podsjetimo, Kanađanke su olimpijske prvakinje u fudbalu, dok je Kanada jedan od tri organizatora Svjetskog prvenstva 2026. godine uz SAD i Meksiko, ali ovakve stvari ne obećavaju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC