• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tegeltija najavio nova pojačanja u Borcu: Još sada ovako, ubuduće ćemo drugačije

Autori Goran Arbutina Autori Bojan Jakovljević

Predsjednik Borca Milan Tegeltija istakao je da mu se ne sviđa što je Borac ostao bez velikog broja igrača, a isto tako doveo i brojna pojačanja, te je najavio da je ovo jedan od posljednjih prelaznih rokova odrađen na ovakav način.

 DSCN5459.JPG Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Fudbaleri i stručni štab Borca vrijedno se pripremaju na Zlatiboru za obaveze koje ih očekuju u predstojećoj sezoni.

U sklopu priprema, "crveno-plavi" juče su u Užicu odigrali prijateljsku utakmicu sa šampionom Srbije, a Beograđani su upisali trijumf rezultatom 2:0. Ipak, za tim Vinka Marinovića od rezultata bilo je mnogo važnije da odmjeri snage sa daleko kvalitetnijim rivalom, kako bi mogao da vidi gdje se njegov tim nalazi u ovoj fazi pripremnog ciklusa.

To je potvrdio i prvi čovjek banjalučkog kluba, koji zajedno sa ekspedicijom "crveno-plavih" boravi na srpskog planini.

"Mi iz Uprave zadovoljni smo pristupom igrača na utakmici protiv Crvene zvezde. Radi se o potpuno novoj ekipi. Igralo je osam novih igrača, nije bilo tri standardna prvotimca, a igrali smo protiv tima koji je učesnik grupne faze Lige šampiona. Rezultat nam nije bio prioritet, ali nam je utakmica odličan pokazatelj šta treba dalje da se radi, u saradnji sa stručnim štabom da vidimo kako dodatno da pojačamo ekipu. Koliko god ova utakmica bila u nezgodno vrijeme, na samom početku priprema, jer se igrači tek uigravaju, bila nam je dobar reper da vidimo šta nam je potrebno da unaprijedimo i budemo spremni za najvažniju utakmicu koja nas očekuje - protiv Austrije", rekao je Tegeltija u razgovoru sa novinarima na Zlatirobu.

Nije Tegeltija jedini iz Uprave kluba koji svakodnevno boravi na Zlatiboru sa igračima i trenerima. Predsjednik Borca najavio je da svi u klubu čine maksimalne napore da budu na raspolaganju Marinoviću i fudbalerima, te očekuju da "crveno-plavi" angažuju još neke nove igrače.

"Mi smo 24 sata sa ekipom, ne samo na Zlatiboru, nego uvijek. Vjerujem da će i danas biti nekih potpisa na Zlatiboru. Prelazni rok nije završen. Tačno znamo na kojim pozicijama nam trebaju pojačanja, a to nam je pokazala i jučerašnja utakmica. Siguran sam da ćemo napraviti dobar posao", poručio je Tegeltija.

Izvor: FK Borac/Nikola Kulaga/HŠK Zrinjski

Ono što navijače Borca svakako najviše zanima je napadač. Trenutno je od seniora u timu ostao samo kapiten Jovo Lukić, ali očekuje se dolazak novog imena u liniji najbližoj protivničkom golmanu.

"Intenzivno radimo na pronalasku adekvatnog pojačanja u napadu. To je jedna od pozicija koja nam prioritet i sigurno ćemo je 'zatvoriti'. Naravno, ne želimo da žurimo i pošto-poto dovodimo nekoga za koga ne vidimo ozbiljnu perspektivu. Pregovaramo sa nekolicinom napadača, imamo neke opcije u vidu i sigurno će doći još jedan ofanzivac. Navijači mogu da budu mirni. Sami znate da su napadači uvijek cijenjena roba na tržištu, naročito kad daju mnogo golova. A i da su vrlo skupi. Ali, to nam nije prepreka. Želimo da nađemo adekvatno pojačanje koje odgovara arhitekturi ove ekipe, brzim krilima, da napravimo brzu i agresivnu ekipu."

Ipak, nije napad jedina pozicija na kojoj vide prostor za poboljšanja.

"Nije samo napadač. Potpisaćemo i lijevog beka, zatim i igrača u veznom redu i to su stvari koje ćemo sigurno završiti u ovom prelaznom roku. Nadamo se da ćemo to odraditi što prije. Nekada je potrebno dugo pregovarati, a imamo još dovoljno vremena jer prva utakmica sa Austrijom je 27. jula, a zatim počinje i prvenstvo", dodao je Tegeltija.

On je naglasio da mu se ne sviđa što je veliki broj igrača naustio Borac, a istovremeno je u klub stiglo mnogo novajlija. ista situacija dešavala se u nekoliko posljednjih prelaznih rokova, što nije po volji aktuelnog predsjednika Borca.

Samim tim, trener Marinović imaće mnogo posla oko uigravanja ekipe, ali svi vjeruju da će trofejni stručnjak na vrijeme uspjeti da spremi ekipu za Evropu i domaće izazove.

"Nadam se da je ovo posljednji put da imamo ovako veliki broj odlazaka i dolazaka. Ovo nije način na koji bi bilo koji klub trebalo da radi. Prinuđeni smo da odradimo ovakav posao jer smo željeli da izmijenimo srž ekipe, da promijenimo koncepciju igre. Naravno, sve u saradnji sa stručnim štabom. To je ono što se desilo ovaj put, a nadam se da će u sljedećim prelaznim rokovima to biti po jedan ili dva igrača koje ćemo ciljano dovoditi. Siguran sam da će ovoj ekipi trebati vremena da se uigra. Već juče su pokazali da su potpuno odgovorili svemu što je urađeno na treninzima, pogotovo defanzivno. Golove smo primili iz grešaka, Zvezda nije napravila mnogo šansi iako se, ponavljam, radi o ekipi koja igra Ligu šampiona."

I dok je kategorija "dolasci" još aktuelna, čini se da niko više od igrača neće napustiti Borac.

"Mislim da smo sa tim završili. Očekuje nas još nekoliko dolazaka, pojačaćemo roster, jer želimo da na svakoj poziciji u timu imamo konkurenciju i da ta konkurencija doprinosi podizanju kvaliteta", zaključio je Tegeltija.

Borac će na na Zlatiboru odigrati još tri kontrolne utakmice - protiv Železničara iz Pančeva (4. jul), te Jedinstva Putevi i Radničkog 1923 (9. jul).

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

BL

Kako sad tražite lijevog beka, pa imate Račića, a kujundzicu niste ni dali šansu zbog naprijed pomenutog

Pravda

@BL Imao je Kujundžić šanse prije Račića sto ih nije iskoristio

Dare

Ova ekipa sa Kortesom i još nekim dobrim prinovama bi bila top ekipa da su ostali Mrkaić i Ninković. Sad nađite takvu dvojicu

Čova buraz

Milane jabuko, nemamo pleja....a pustili ste Dđigija da ode, jedinog kreativca ....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC