• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"NEKE MOJE IZJAVE SU IZVUČENE IZ KONTEKSTA!" Jakirović bi preuzeo BiH, ali poručuje: Trener sam Rijeke, to je najbitnije

Autor Dragan Šutvić

Strateg Rijeke bi rado preuzeo kormilo nad "zmajevima", ali...

 Sergej Jakirović Izvor: Promo/HŠK Zrinjski Mostar

Sergej Jakirović, nekadašnji strateg Zrinjskog a sada trener Rijeke, istakao je, u izjavi za "Dnevni avaz", da je zainteresovan za preuzimanje funkcije selektora BiH.

U razgovoru za ovaj sarajevski list, Jakirović je između ostalog naveo da bi rado preuzeo kormilo bh. tima, ali da je "prepreka ugovor sa Rijekom na još dvije godine, zbog kojeg bi bilo potrebno platiti obeštećenje", te da bi "taj posao bio kruna njegovog trenerskog posla".

Njegova izjava podigla je dosta prašine, kako u BiH, tako i u Hrvatskoj, nakon čega se ponovo oglasio Jakirović, sada za hrvatske medije, naglasivši da su pojedine njegove izjave "izvučene iz konteksta".

"Kao prvo želim naglasiti da sam trener Rijeke i to je najbitnija stvar u cijeloj priči. Pripremamo se za novu sezonu, čeka nas puno izazova i na to smo isključivo trenutno koncentrisani. Ja sam uvijek dostupan medijima i tu su neke moje izjave možda pomalo izvučene iz konteksta jer vidim da se dosta piše o tome. Izjavio sam ono što sam i prije nekoliko godina govorio i kao što ću uvijek reći, selektorski posao je nešto što je čast za svakog trenera da se spominje u tom kontekstu. Isto tako i ovoga puta sam u medijima istakao da sam u Rijeci zadovoljan, da se ovdje dobro osjećam i nastavljamo zacrtanim putem. S obzirom na razne napise želio sam se javno oglasiti i reći da na čelu Rijeke krećem u novu sezonu", istakao je Jakirović za "Novi list".

Selektorsko mjesto u BiH upražnjeno je od junskog kvalifikacionog ciklusa za EURO 2024, nakon kojeg je raskinut ugovor sa Farukom Hadžibegićem.

Kada je riječ o Jakiroviću, na klupu Rijeke stigao je krajem prošle godine, te ekipu do kraja sezone iz donjeg dijela tabele odveo na evropsku scenu.

Ranije tokom karijere je, osim Zrinjskog, još trenirao Sesvete, Goricu i Maribor.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC