• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gvardiola nam upropastio fudbal! Švajni udario na Pepa: Nemamo više identitet!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Smatra da revolucija koju je sproveo u Njemačkoj nije imala dobar uticaj na reprezentaciju.

 Švajnštajger: Pep Gvardiola upropastio njemački fudbal Izvor: MN PRESS

Proslavljeni njemački fudbaler Bastijan Švajnštajger (38), inače suprug srpske teniserke Ane Ivanović, napao je svog nekadašnjeg "šefa" Pepa Gvardiolu. Njih dvojica sarađivali su tokom dvije sezone, preciznije od 2013. do 2015. godine u Minhenu, a sada Švajni tvrdi da je Gvardiola na neki način "pokvario" njemački fudbal.

Prije tačno decenije, Gvardiola je sjeo na klupu Bajerna i pokušao je da "promijeni DNK" ovog kluba igrajući svoj tiki-taka fudbal, ali pošto je tri puta zaredom zaustavljan u polufinalu Lige šampiona - mnogi na taj period gledaju kao na neuspješan. Sproveo je pravu revoluciju u Njemačkoj i treneri poput Tomasa Tuhela i drugih počeli su da kopiraju njegov stil koji je i danas najdominantiji u fudbalu, međutim Švajnštajgeru se ne sviđa što je nestala "njemačka škola".

"Kada je došao u zemlju svi su mislili da ćemo morati da igramo igru kratkih pasova, ali se ispostavilo da smo na kraju izgubili naš tradicionalni fudbal. Mislim da su nas druge reprezentacije uvijek gledale kao na borbeni državni tim koji trči do kraja utakmice, ali to više ne postoji", rekao je Švajnštajger o reprezentaciji Njemačke.

"To smo definitivno izgubili u posljednjih sedam-osam godina jer smo jednostavno zaboravili na to. Sada smo više fokusirani na dodavanja i na lijep fudbal", dodao je bivši reprezentativac "pancera" gostujući na "TalkSportu".

Interesantno, baš sa dolaskom Pepa Gvardiole poklopilo se da Njemačke postane i prvak svijeta u fudbalu pošto su igrajući fudbal Joahima Leva došli do Zlatnog globusa 2014. godine u Brazilu. Ipak, posljednjih nekoliko godina rezultati nisu dobri, ali može se reći da se to poklopilo i sa nešto slabijim individualnim kvalitetom koji je u padu u ovom državnom timu. Vidjećemo da li će se to popraviti u narednom periodu pošto Nijemci imaju velike ambicije pred Mundijal 2026.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:05
Ana Ivanović pokazala kako je umesila česnicu
Izvor: Instagram
Izvor: Instagram

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC