• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijači Intera ne žele "varalicu" u klubu: Kvadrado nije dobrodošao - mnogo je razloga što ne vole Kolumbijca! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije osam godina u dresu Juventusa, Huan Kvadrado napustio je redove "stare dame" i očekuje se da potpiše ugovor sa Interom, što se nimalo ne dopada pristalicama "nerazura".

 Huan Kvadrado Izvor: Anton_Ivanov/Shutterstock

Huan Kvadrado nakon punih osam godina napustio je Juventus. Krajem juna Kolumbijcu je istekao ugovor sa "starom damom", te je rastanak bio neminovan, s obzirom da je bilo jasno da saradnja neće biti nastavljena.

Kvadrado će, po svemu sudeći, ostati u Italiji, s obzirom da bi u srijedu trebalo da odradi medicinske preglede, te nakon toga potpiše ugovor sa Interom.

Ipak, očigledno da nisu svi srećni zbog ovakvog raspleta situacije. Interovim ultrasi pojavili su se ispred klupskog sjedišta u ponedjeljak, kako bi protestovali zbog njegovog dolaska i željeli su da se sastanu sa Kolumbijcem prije nego što potpiše za "nerazure".

Tokom svog boravka u Torinu, reprezentativac Kolumbije bio je oštro kritikovan od strane Interovih navijača i optuživan za simuliranje i varanje. Brojni mediji u Italiji, uključujući "La Republiku", tvrde da protest nije dugo trajao, ali su ultrasi zahtijevali da se sastanu sa igračem prije nego što potpiše ugovor, kako bi mu "objasnili" određene stvaru i vezi sa milanskim klubom.

Kvardado je igrao za Juventus od 2015. godine do prošle sezone, postigavši 26 golova na 314 nastupa, a njegova posljednja utakmica protiv Intera završila se tučom sa Romelom Lukakuom i suspenzijom od tri utakmice u Kupu Italije.

Često se Kuardadu prebacivalo zbog njegovog ponašanje na terenu i optuživan je često za simuliranje. Tokom svog boravka u Juventusu, bio je zaslužan je dva sporna penala u utakmicama protiv Intera, što je posebno iziritiralo navijače ovog kluba.

Prvi put se to desilo u februaru 2021. godine kada je "zaradio" penal na polufinalnom meču Kupa Italije na "San Siru". Ešli Jang ga je povukao unutar kaznenog prostora, a sudija Đampolo Kalvareze je nakon provjere sa VAR-om dosudio penal za "bjankonere". Juventus je na kraju pobijedio 2:1 i izborio finale nakon 0:0 u Torinu.

Izvor: Anton_Ivanov/Shutterstock

Još jedan sličan incident dogodio se narednog maja kada je Kvardado iznudio ključni penal u Seriji A protiv Intera na Alijanc stadionu. "Stara dama", koju je trenirao Andrea Pirlo, silno je željela pobjedu, a kasni penal zbog upitnog faula Ivana Perišića pomogao joj je da osvoji tri boda. Kalvareze je bio sudija i na toj utakmici.

Nije to prvi put da su se Kvardado i Perišić posvađali tokom polufinala Kupa Italije. Hrvatski reprezentativac stavio je ruke oko Kolumbijca u polufinalu 2016. godine nakon pretrpljenog faula. Godine 2019. Kvardado je grubo startovao na napadača Intera Aleksisa Sančeza tokom međunarodne utakmice između Čilea i Kolumbije, prinudivši napadača "nerazura" da odsustvuje sa terena puna tri mjeseca.

Najnoviji incident dogodio se u pomenutom meču Kupa Italije ovog aprila. Kvardado je dobio direktan crveni karton nakon što je bio uključen u ružnoj tuči sa Samirom Handanovićem i Romelom Lukakuom nakon posljednjeg sudijskog zvižduka na meču.

Kolumbijski krilni igrač čak je pokušao da udari bivšeg golmana i kapitena "nerazura", zbog čega je dobio suspenziju od tri utakmice u Kupu Italije. Jedan meč suspenzije već je odradio u revanš meču na "San Siru" prošle sezone, tako da mu ostaju još dva, koje će odslužiti tokom predstojeće sezone u kojoj će, sve je izvjesnije, nositi dres Intera.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC