• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbalerka sa Svjetskog prvenstva uopšte nije žena!

Autor Dragan Šutvić

Kanadska reprezentativka Kvin za sebe kaže da je transdžender i nebinarna osoba!

 fudbalerka sa svjetskog prvenstva nije žena Izvor: Instagram/thequinny5/printscreen

Svjetsko prvenstvo u fudbalu za žene održava se ovih dana u Australiji i na Novom Zelandu, a u uvodnoj fazi turnira veliku pažnju privukla je reprezentacija Kanade. Aktuelne olimpijske šampionke remizirale su protiv Nigerije (1:1) u svom prvom meču i sada im neće biti lako u grupi u kojoj je i domaćin Australija. Pored toga, o Kanađankama se priča i zato što za njihovu reprezentaciju nastupa Kvin, koja nije žena!

Kanadska reprezentativka Kvin (27) deklariše se kao transdžender i nebinarna osoba, ali uz posebnu dozvolu igra fudbal protiv djevojaka. Kvin je rođena kao žensko, ali je u međuvremenu odlučila da promijeni pol. Na svom tijelu je izvršila nekoliko hirurških zahvata kako se više ne bi smatrala ženom, osim što i dalje igra fudbal u konkurenciji djevojaka - i veoma joj dobro ide. Pogledajte kako izgleda Kvin:

Fotografije na njenom Instagram profilu pokazuju da je operacijama uklonila grudi. Ona često pozira bez gornjeg dijela garderobe, pa tako u prvi plan dođu ožiljci nastali nakon operacija koje je čitavog života željela da uradi. Još tokom djetinjstva Kvin je osjećala da nije žensko, pa su joj umjesto časova plesa i baleta na koje su je voditi roditelji mnogo zanimljiviji bili fudbalski treninzi u lokalnom timu.

I uspjela je! Kao reprezentativka Kanade osvojila je bronzu na Olimpijskim igrama 2016. godine, ali i zlato na Olimpijskim igrama 2021. godine! U međuvremenu je bila dio tima koji je 2018. godine stigao do finala Sjevernoameričkog prvenstva, a zabilježila je nastupe i na Svjetskom prvenstvu 2019. godine.

Što se tiče njene klupske karijere, Kvin je gotovo celu provela u Sjevernoj Americi. Imala je kratke izlete u Francusku i Švedsku, ali se tamo zadržala samo po nekoliko mjeseci. Trenutno je član OL Rejna iz Sijetla, jednog od najboljih američkih timova kada je ženski fudbal u pitanju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC