• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOLUBARA IZBAČENA U TREĆU LIGU! Sud ih vratio u Superligu Srbije, FSS drakonski kaznio - evo zašto!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kolubara iz Lazarevca neće igrati ni Superligu, a ni Prvu ligu Srbije naredne sezone jer je izbačena u treći rang.

 Kolubara izbačena u treću ligu Srbije Izvor: MN PRESS

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) donio je jutros odluku o tome da će naredne sezone u Superligi igrati 16 klubova, što je značilo da će "vraćena" Kolubara ili Radnik u drugi rang. Ispostavlja se, niko neće u drugi - nego će Kolubara u treći rang!

Razlog za to leži u činjenici da je sada pooštrena pravilnik o licenciranju klubova i na osnovu toga Savez je oduzeo licencu Lazrevčanima zbog navodno "lažnih podataka koji su dostavili". Nakon toga, Zajednica Superlige i Prve lige Srbije donijela je odluku da isključi Kolubaru iz članstva, dok ih je Etička komisija suspendovala zbog kršenja kodeksa. Na ovaj način, Radnik ostaje u Superligi, dok ostaje prostor da neko popuni mjesto u Prvoj ligi Srbije, piše "Sportski žurnal".

Kolubara je prvo optužena da je namjestila dvije utakmice u plej-autu prošle sezone i zbog toga joj je FSS oduzeo devet bodova, pa su zbog toga ispali u Prvu ligu Srbije. Odlučili su da se žale Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i tamo im je kazna smanjena na šest bodova umjesto devet, čime su se "vratili" u Superligu.

Potvrđeno je da je utakmica protiv Mladosti GAT bila namještena, dok druga sporna protiv Spartaka nije, da bi nakon toga počela burna rasprava u srpskom fudbalu - kako će se to odraziti na Superligu naredne sezone. Takmičenje već kasni zbog pomijeranja početka žrijeba, a nakon odluke da Lazarevčani budu izbačeni u treći rang - danas popodne će se obaviti žrijeb na kome ćemo zvanično saznati parove.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC