• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borjan nakon meča u Mostaru: Zrinjski napadao, mi konkretniji - kapa dole navijačima, prava gospoda!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čuvar mreže Slovana iz Bratislave komentarisao meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv mostarskog Zrinjskog.

 Milan Borjan Izvor: Promo/ŠK Slovan Bratislava

Mostarski Zrinjski doživio je domaći poraz u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Bolji od šampiona BiH bio je najbolji slovački tim, Slovan iz Bratislave, koji je na "Stadionu pod Bijelim brijegom" slavio minimalno 1:0 golom Šaranija Zuberua, te tako stekao prednost uoči revanša za sedam dana.

Pred duel sa Slovacima, sve oči bile su uprte ka golmanu Slovana Milanu Borjanu, igraču Crvene zvezde na pozajmici u Bratislavi, kojem su navijači Zrinjskog uputili prijetnje uoči prvog odmjeravanja snaga.

Ipak, jučerašnji duel protekao je bez problema. Osim zvižduka sa tribina, čuvar mreže Kanade nije imao primjedbi na ponašanje pristalica Zrinjskog. Čak ih je i pohvalio.

"Nije bilo provokacija. Nisam ništa čuo, sve je bilo korektno. Kapa dole, ispali su gospoda i nemam šta da kažem. Svaka čast za navijanje tokom cijele utakmice", rekao je Borjan u izjavi za N1 nakon utakmice, naglasivši da je vrućina bila veliki protivnik fudbalerima oba tima.

"Ovo nije normalno, ali svaka čast navijačima. Navijanje 90 minuta bez ijednog incidenta, kapa dole", dodao je golman Slovana.

Borjan je prokomentarisao i samu utakmicu. Iako se činilo da je Zrinjski nametnuo svoj ritam, više su domaći imali loptu u svom posjedu, nisu uspjeli stvoriti neku bolju šansu za pogodak. Sve to kaznio je fudbaler iz Gane, koji je Slovanu osigurao gol prednosti pred revanš u Bratislavi.

"Dobra utakmica s jedne i druge strane. Zrinjski je bio malo bolji. Više je napadao. Mi smo bili konkretniji, imali šansu i dali gol. Nismo ga primili što je najbitnije i sada se idemo pripremiti za revanš. Tamo očekujemo pobjedu, naravno. Nama je bitna pobjeda, da prođemo dalje i osiguramo barem jednu grupnu fazu. Idemo korak po korak. U subotu je prvenstvo, u utorak utakmica i želimo pobijediti da idemo dalje", zaključio je Borjan.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa meča u Mostaru...

Podsjetimo, Borjan je od 2017. godine do ovog ljeta stajao na golu Crvene zvezde, da bi dolaskom novog trenera Baraka Bahara postao prekobrojan na "Marakani", zbog čega je odlučeno da ode na pozajmicu u Slovan.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC